Hodočašće u Solin noćas u 2 sata iza pola noći: događaj prenosi HRT – U Slunju mise po običaju u 8 i 11 sati

15 ruj

Na hodočašće u Solin-Split iz Slunja naš autobus polazi sutra u nedjelju 16. rujna u dva sata iza pola noći. Autobus polazi ispred crkve.  Vozimo preko Rakovice, Grabovca, Čatrnje, Drež. Selišta, Korenice, Udbine, kroz tunel sv. Rok i autocestom do Splita. Povratak iz Solina u popodnevnim satima.

Program u Splitu počinje u 9 sati a misno slavlje u 10 sati. Očekuje se velik broj vjernika, obitelji, djece i roditelja iz čitave Hrvatske, oko 20.000 ljudi.

Oni koji su se prijavili donijeli su pravu odluku! Radujemo se ovom hodočašću i susretu u Solinu! Bilo bi neodgovorno da  oni koji su se prijavili ne dođu u zakazano vrijeme. Još je ostalo par nepopunjenih mjesta: možete se prijaviti na mobitel 098 246 637.

PROGRAM Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u ned. 16. rujna u Solinu 

Prasvetište Gospe od Otoka u 9 sati:

Središnji događaj susreta – svečano euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu počinje u 10 sati. U suslavlju s ostalim biskupima i brojnim svećenicima, misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. Pjevanje predvodi veliki zbor sastavljen od više zborova iz naše Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom maestra don Šime Marovića. (Zborovi: Sv. Stjepana – Opuzen; Sv. Marka – Makarska; Gospe od Otoka – Solin; Solinskih mučenika – Ninčevići/Solin; Sv. Ivana Krstitelja – Kaštel Stari; Sv. Frane Asiškoga – Imotski; Gospe Fatimske – Škrape/Split; Katedralni zbor sv. Dujma – Split uz pratnju puhačkog komornog sastava «Brass quintteta». Na orguljama svira don Ivan Urlić – orguljaš splitske prvostolnice).

Toga dana na istom mjestu u 9 sati je uvodni molitveni program u kojem sudjeluju obitelji splitske metropolije, a pjeva Papa band. Nakon svete mise koju će prenositi Hrvatska radio televizija, na Gospinom otoku organizirano je druženje svih sudionika hranu i koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti klapa “Sveti Juraj” HRM-a, Marija Husar Rimac, duhovno glazbeni sastavi Emanuel, RiM, Abba i zbor Mihovil.

U Slunju Mise u nedjelju 16. rujna po rasporedu u 8 i 11 sat:  župnika zamjenjuje vlč. Milenko Majić, vojni kapelan