Katastrofe i lijepo vrijeme – Male vijesti

17 ruj

Dok se u Sjedinjenim Državama i Filipinima – Kini muče s uraganima zastrašujuće snage – čak vjetar njiše nebodere – u našoj domovini traje divno ljetno vrijeme. Bože, jesmo li zaslužili ovako lijepo vrijeme? Ne smijemo tumačiti katastrofe kao Božju kaznu ali prirodne katastrofe, stradanja… mogu nam poslužiti samo kao upozorenje da naš život završava tragično, umiranjem u boli, možda napuštenosti i samoći, možda pod točkovima automobila, padom zrakoplova… Isus nas podsjeća da se obratimo na vrijeme koje je milosni dar Božji. On je rekao svakome iza čudesnog znamenja: “Vjera te tvoja spasila!”  Naše spasenje nije naše djelo nego djelo Božje ali samo onda kad ga prihvatimo u vjeri i ljubavi. Ovo dragocjeno vrijeme koje je čisti dar prilika je da rastemo u vjeri, da ustrajemo u ljubavi Božjoj. To nije neka teorija ili ideologija. Vjernik nije pošteđen križa, katastrofe, umiranja ali on zna da se po križu i umiranju rađa za život vječni. Uz raspetog Isusa razapeta su dva razbojnika: jednom je umiranje prokletstvo a drugom je Isus zajamčio: “Danas ćeš biti sa mnom u raju”. 

Vijesti koje nas začude i ožaloste – “Jučer oko 11.15 sati na županijskoj cesti u mjestu Nova Kršlja, općina Rakovica, 52-godišnja državljanka Nizozemske upravljala je biciklom te izgubila nadzor nad upravljačem, sletjela van kolnika, pala i teško se ozlijedila.” – kaže se u izvješču PU karlovačke. Prema propisima napravila je prekršaj i slijedi novčana kazna! Malo čudno ali je tako!

Još 12. rujna u 14.50 sati na dionici državne ceste broj 50, predio Janče, Općina Perušić, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom. Radi se o 42-godišnjaku iz Otočca koji je uslijed neprilagođene brzine kretanja, izlaskom iz oštrog lijevog zavoja izgubio nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika te na mjestu preminuo – kaže se u kratkoj policijskoj vijesti na stranicama PU ličko-senjske. . 

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo lažne uzbune. Sumnjiči ga se da je 5. ožujka 2018. godine u 23 sata nazvao policijsku postaju i lažno iskazao potrebu za izlaskom hitne medicinske pomoći i policijskih službenika. Naravno da će kazneno odgovarati. Pouka:  ne igrajte se s policijom i prvom pomoči!