Luka Modrić – najbolji nogometaš svijeta – Prvi mrazevi – Misa na poljskom – Glas iz Dublina

25 ruj

Noćas je Luka Modrić u Londonu svečano proglašen najboljim nogometašem na svijetu. Ovo prestižno priznanje dobio je mladić koji je ispričao simpatičnu životnu priču. Rođen je u okolici Obrovca,  u zaseoku Modrići 1985. Srpska agresija prognala ga je s ognjišta 1991. pri čemu su djeda ubili. U Zadru je njegova obitelj našla smještaj iako ni Zadar nije bio pošteđen od granata. Ovom krhkom dječaku neki treneri nisu davali osobitu šansu upravo zbog krhkosti ali su ga neki prepoznali (među njima Mamić). Ovaj dječarac upornim radom, samodisciplinom i talentom vinuo se u nogometne visine. Njegov su talent prepoznali treneri velikih klubova. INjegova igra u hrvatskoj reprezentaciji na nogometnom prvenstvu u Rusiji, ostaje za pamćenje. On je povezivao ekipu, bio autoritet koji ulijeva vjeru u uspjeh. Drugo mjesto hrvatske reprezentacije u svjetskom nogometu bez njega je nezamislivo. Luka je jednostavno hrvatska priča koja nije mogla proći nezapaženom u svijetu.

Modrić u svom elementu

Prvi mrazevi – Jutros je u slunjskom kraju vedro ali hladno: temperatura je blizu ništice. Neki su primijetili zaleđena stakla na automobilima. IPrvi mrazevi najavljuju dolazak hladnih jutara. pak, danas je sunčan dan kakav se samo poželjeti može. Radujmo se danas!

Hladno jutro, ček su ponegdje stakla na automobilima bila zaleđena

Slunj: Misa na poljskom – Danas u 10 sati u slunjskoj su crkvi poljski vjernici slavili misu. S njima je župnik Jan Kudlik a iz župe su Olešnica, biskupija Wroclav. Užitak je slušati njihovu pjesmu i vidjeti njihovo sudjelovanje u misi. Slunj je postao omiljelo mjesto gdje se poljski vjernici rado zaustave na putu prema jugu Hrvatske ili na povratku. Mnogo je toga što veže poljske vjernike i Hrvatsku. U svojoj burnoj povijesti jedan i drugi narod posvjedočili su hrabrost vjere a to čine i danas. Naši vjernici također hodočaste u Poljsku, posebno u Čenstohovu.

Poljaci danas pobožno slave misu u slunjskoj crkvi

Javio nam se iz Dublina (Irska) Franjo Belković sa suprugom: otišli su u četverodnevni posjet sinu. Neki odu u svijet da se vrate i više zavole svoju zemlju…