Sv. Tereza od DI – Listopad – Tečaj za brak –

1 lis

Danas crkva slvi Svetu Tereziju od Djeteta Isusa ili Tereziju od Lisieuxa, karmelićanku i crkvenu naučiteljicu, prijateljicu i učiteljicu skromnih, djetinjeg srca. Ova izuzetno senzibilna djevojčica  rođena je 2. siječnja 1873.…Izgubila je majku u 5. godiini života a majčinu ulogu preuzela je Terezijina starija sestra Pauline. Školovala se kod sestara benediktinki u Lisieuxu od 1881. do 1886. Neposredno prije 14. rođendana doživjela je viziju Djeteta Isusa. Godine 1888. Thérèse je postala redovnica karmelićanka u Lisieuxu (Normandija), “da bi spašavala duše i molila za svećenike”. Četiri njezine starije sestre također su postale redovnice. U samostanu je mnogo molila, razmatrala i bavila se ručnim radom, obavljala poslove sakristanke i glavarice novakinja, ali je prolazila kroz razdoblja usamljenosti, duhovnih tjeskoba.  “O, kako je slatko služiti Gospodinu u noći, u kušnji” – zabilježila je. Posve predana volji Božjoj vratila je čast malim vrlinama svagdašnjice: poniznosti, poslušnosti, siromaštvu, čistoći, požrtvovnosti, jednostavnosti srca i povjerenju u Boga. Oboljela je od tuberkuloze te je preminula u 24. godini života. U svojoj knjizi “Povijesti jedne duše” (1897), opisala je svoj životni put. Ova je knjiga postala omiljelo duhovno štivo. Pokazala je kako treba živjeti u duhovnom djetinjstvu, bez očekivanja čuda i nadnaravnih pojava. Rado se sjećamo molitvice koju nas je mati učili kad smo počeli sricati prve riječi: “Terezijo mala, ponizno te molim, reci dragom Isusu da ga puno volim!”.  

Prvi dan listopada. Jesen je već prošetala našim šumama i vrtovima. Jutra su svježa i prohladna. Plodovi su dozrjeli i sabrani. Ovaj je mjesec u znaku molitve krunice. Od večeras vjernici će se okupljati na moljenje krunice po crkvama, kapelama.

U Slunju moljenje krunice počinje u 17.30 sati a u 18 sati misno slavlje.

Tečaj za brak – Listopadski tečaj za brak počinje u petak 5. listopada u 19 sati u župskoj dvorani u Slunju. Dovoljno je doći na prvi susret. Susreti se nastavljaju svakog petka u isto vrijeme. Na kraju polaznici dobivaju potvrdu o završenom tečaju. Radujemo se vašem dolasku!

Slunjski sport  –  Sinoć su slunjski kuglači KK “Korana”  pobijedili kuglače Vrbovskog sa 7 : 1. Isto tako nogometaši NK “Slunj” pobijedili su jučer kao domaćini Ilovac sa 2 : 1.

Slunjski su kuglači glatko pobijedili ekipu iz Vrbovskog

                                    

Jučer je na rakovačkom groblju pokopan IVAN MAGDIĆ iz Grabovca 165 koji je preminuo u 85. godini života. Za njim žale supruga Ljuba, sinovi Goran, Nikola, Ivan i Josip, kćerke Mirjana i Slavica, snahe , unučad