Dalje lijepo vrijeme – Tečaj za brak

12 lis

Jutros je osvanuo sunčani dan. Začudo u Slunju nema magle ili neznatno. Posve je tiho i sunce raskošno šalje “snopove zlatne svjetlosti”. Petak je početak vikenda pa će mnogi danas popodne otputovati na selo ili na more. Nikad nije dovoljno upozoriti na oprez u vožnji. Nije dobro biti nervozan i to pokazivati u vožnji. Obični savjeti zlata vrijede: držimo odstojanje, ne pretječimo kolone, vežimo se pojasevima, zaboravimo mobitel u vožnji…

Danas u 19 sati nastavak tečaja za brak u župnoj dvorani u Slunju. Večeras će mladencima govoriti liječnica o odgovornom roditeljstvu.

Nakon sinoćnje teške teme o mitu Jasenovca čovjek se odmori u ljepoti Božje prirode. Kakve su sve horde prolazile ovom čistom rijekom, napijali se njenom čistoćom i odlazili u pljačke, osvajanja. Klaonica Drugog svjetskog rata sotonsko je djelo. Ideologije koje uzimaju kao metodu svoga djelovanja ubijanje ljudi koji su drugačiji, pod izravnim su utjecaju velikog sotone. Slunjčica zlima i dobrima uzvraća čistoćom i ljepotom.  

Jutros oko 9 sati na Slunjčici

Lišće putuje…

Kolone kroz Slunj uglavnom idu prema jugu

U crnoj kronici spomenimo dva slučaja iz PU Ličko-senjske: u srijedu navečer, u zaseoku Razbojište, Grad Senj, nepoznati počinitelji ušli su u obiteljsku kuću 80-godišnjakinje, koju su potom fizički napali i lakše je ozlijedili, nakon čega su joj otuđili novac. Policija traga za počiniteljima..Bilo bi dobro da se ispričaju starici i vrate joj novac. Onda bi bili veliki!

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Gospića, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u ponedjeljak, 8. listopada, u Gospiću prijetio ubojstvom 21-godišnjakinji iz Zagreba. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Vjerujemo da će se ovaj mladić pokajati i povući pouku iz ove tužne epizode. Naučimo nešto  iz svojih pogrešaka.

Večeras je održan drugi susret pripreme mladenaca za brak u župskoj dvorani u Slunju. Govorila im je i oduševljavala za odgovorno roditeljstvo liječnica dr. Lidija Bakalar. Na pripremu dolazi sedam parova (njih 14). Idući susret u petak 19. listopada u 19 sati a govorit će im gđa Nives Tomić, majka četvero djece i voditeljica savjetovališta za brak.