Jesen u šarenilu boja – 99. brigada u Slunju – Vojne vježbe Velebit 2018

13 lis

Pomalo maglovito subotnje jutro u Slunju ali su izgledi da će nam i danas biti podaren još jedan sunčani dan. Jesen ima svoje draži pa i maglovita jutra ulaze u takvu “ponudu”. Možemo zamisliti kako su Plitvice čarobne u ove dane. Uprava je i ove godine ponudila niz pogodnosti u jesen. Snižene cijene ulaznica najveći su mamac za dolazak većeg broja domaćih posjetitelja. Ali i šira okolica Slunja nudi nezaboravne kutke gdje se možemo susresti s čudima prirodnih ljepota.

Pauk je izložio svoju mrežu

Jučerašnji dan potresao je čitavu karlovački županiju: smrtno je stradao dječak (10 godina) na Turnju. Vozeći bicikl završio je pod kotačima kamiona. Suosjećamo s roditeljima i molimo Boga da ih utješi. Nažalost, ovo nije zadnji takav slučaj. Promet uzima svoj danak na autocestama kao i na lokalnim cestama. Ima tu više faktora ali nikad dovoljno opreza ne samo kad se radi o vozačima nego i o pješacima.

Koreanke strpljivo čekaju autobus prema jugu

Šest autobusa čeka grupe koje obilaze Rastoke: danas je povećan broj posjetitelja

99. brigada iz Pešćenice u Slunju – Danas u 13 sati u Slunju su se zaustavili veterani, pripadnici 99. brigade (Pešćenica-Zagreb). Ova je brigada sudjelovala u oslobađanju slunjskog kraja 1995. te su neki njezini pripadnici poginuli. Obišli su ratni put te su pred spomenik braniteljima u Slunju položili vijenac i upalili svijeće za svoje prijatelje. Župnik je predvodio kratku molitvu a u ime slunjske braniteljske udruge pozdravio ih je Ivan Obajdin.

Polaganje vijenaca u slunjskom parku

Počast svim poginulim

Vojna vježba Velebit 2018 – Danas je počela najveća vojna vježba od 1995. Vježba se održava po svim važnijim vojnim poligonima diljem Hrvatske a u njoj sudjeluju kopnene, zračne i pomorske snage. Zapovjedništvo vježbe je na Udbini. Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, zapovjednica Hrvatske vojske, danas je posjetila Udbinu odakle je mogla pratiti vježbu. U Slunjskom poligonu zapovjedništvo je kopnene vojske.