Asia Bibi puštena iz zatvora- Sajam četvrtkom – Preminuo Ivan Magdić

8 stu

Pakistanska kršćanka Asia Bibi, osuđena na smrt zbog navodne blasfemije, puštena je iz zatvora na temelju oslobađajuće presude Vrhovnog suda. U srijedu je avionom iz grada Multana, gdje je bila u zatvoru, odvezena na nepoznato mjesto. Kud je odvezena ostaje tajna. Vlada u Islamabadu ne potvrđuje je li Asia otišla izvan zemlje. “Ona je u Pakistanu” – rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova u četvrtak.  Ministar informacija Fawad Chaudhry  na Twitteru  piše da su “vijesti u medijima o bijegu Asie Bibi u inozemstvo neodgovorne”. Otpuštanje iz zatvora potvrdio je u srijedu navečer njen advokat Saif ul Malook na BBC i dodao da je njegova branjenica u “avionu ali nitko ne zna gdje će avion sletjeti”. Dnevnik “Dawn” izvještava da je Asia Bibi odletjela u Islamabad i da je našla u glavnom pakistanskom gradu sklonište. Asia Bibi i njena obitelj dobivaju prijetnje smrću od strane islamista. A radikalni islamisti u Pakistanu imaju jak utjecaj. Ipak, svjetska javnost i kršćani diljem svijeta molitvom i intervencijama zauzeli su se za ovu ženu koja je postala simbol otpora ekstremizmu. Podsjetimo da je Asia Bibi, majka petero djece, osuđena na smrt  zbog navodne blasfemije. A blasfemija je rastezljiv pojam. Njom se služe ekstremisti protiv onih koji su drugačiji. Slučaj Asie Bibi daje tračak nade da će i oni drugačiji u Pakistanu i ostalim islamskim zemljama uživati prava kakva imaju muslimani na zapadu.

asiabibiAsia Bibi

Jutros je u slunjskom kraju divan sunčan dan. Sajam četvrkom privlači mnoge ljude iz šire okolice u Slunj. Vidjeli smo ljude lagano obučeni kao u ljeti!

Danas 8. studenog u Slunju su ljudi šetali u majicama bez rukava!

Užitak je prošetati na sunčani dan kao što je danas

Razgovor prijatelja

                                 

Preminuo je u 85. godini života IVAN MAGDIĆ iz D. Taborišta145. Pokop u petak 9. studenog u 15 sati na slunjskom groblju. Za njim žale sin Josip, kćerke Nikolina, Katarina i Ivana, unučad i praunučad