Mnogi su u pokretu ovih dana – Posjet mons. Ivoslava Linića – Sutra u Slunju karavana motorista

14 stu

Ovih su dana mnogi u pokretu. Dani sjećanja pokrenuli su mnoge da se okupe u nekim mjestima koja su simboli stradanja našeg naroda. Jutros je grupa iz Nove Gradiške koja ide pješice prema Škabrnji zastala u Slunju. Kratko druženje i ispraćaj prema Plitvicama…Istovremenu u Slunj je stigao mons. Ivoslav Linić iz Rijeke u društvu mons. Nikice Uravića, sestre Regine a vozi ih Ante Rukavina (vlasnik hotela Park u Lovranu). Mons. Ivoslav Linić, sada u mirovini, bio je župnik u Cvitoviću kratko vrijeme iza Drugog svjetskog rata. Mons. Uravić ravnatelj je i svećeničkog doma u Rijeci a s. Regina dugogodišnja orguljašica i voditeljica katedralnog zbora.

Hodočasnici Nova Gradiška – Škabrnja danas u Slunju

Zanimljivi snimak: desno je mons. Ivoslav Linić, do njega mons. Nikica Uravić, vlč. Stako, u sredini g. Ante Rukavina, časna sestra Regina  a oko njih članovi hodočasničke grupe koja pješice ide iz Nove Gradiške u Škabrnju.

Doznajemo da sutra 15. studenog u 12 sati stiže u Slunj karavana motorista “Zajedno u ratu – zajedno u miru”. Startali su u Prevlaci a cilj im je Vukvar. Ovo nije prvi puta da ovi motoristi hodočaste u Vukovar sa željom da se ne zaboravi žrtva, hrabrost i velika cijena plaćena za slobodu i mir. U Slunju će se zadržati dva sata. Očekujemo da će ih pozdraviti ne samo članovi slunjskog moto kluba “Poskok” nego i Slunjani, pogotovo oni mlađi.