Đakonska ređenja – Preminuo Ive Hrvojević

26 stu

Dva đakona za Riječku nadbiskupiju – Josip Pende i Domagoj Duvnjak novi su đakoni Riječke nadbiskupije te su tako zakoračili na posljednju stepenicu koja ih dijeli od svećeničkog ređenja. Za đakone ih je zaredio riječki nadbiskup Ivan Devčić na misi u župnoj crkvi u Jelenju, matičnoj župi Josipa Pende, 20. listopada. Veliku su jelenjsku crkvu ispunili brojni župljani i rodbina ređenika, kao i članovi zajednice Omnia Deo kojoj pripada Domagoj Duvnjak. Župni zbor Svetog Mihovila iz Jelenja animirao je svečano slavlje. Jelenje je inače rodna župa naše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Naša se Gospićko-senjska biskupija raduje đakonskom ređenju Josipa Tomljanovića u senjskoj katedrali u subotu 1. prosinca u 11 sati.

U Rastokama obilje vode nakon kiša

Hrvatska u tenisu na krovu svijeta – Nakon nogometaša koji su ispričali lijepu hrvatsku priču svijetu jučer su to učinili naši tenisači: osvojili su prvo mjesto u finalu Davis Cupa u Francuskoj!. Svjetska športska javnost piše pohvalno o Hrvatskoj. Komentatori ističu da je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović bila među navijačima. Ovo je inače drugi puta da Hrvatska osvaja ovaj kup. Jedna zanimljivost zapela je za oko i uljepšala ovo finale: sutkinji dvoboja Marijani Veljović iz Srbije hrvatski su navijači zapjevali pjesmu dubrovačkih trubadura “Marijana, slatka mala Marijana”. Razlog je bio što je ispravila odluku linijskog suca koja je bila na štetu Hrvatske! Športaši su puno lakše od političara gradili mostove prijateljstva.

Obnova mosta preko Korane u Rastokama usporavala je promet: ponekad su kolone bile kilometarske. Most je obnovljen, ojačan, i pušten u promet punim profilom uoči Sviju Svetih. Zaboravili smo na gužve

Preminuo kralj talijanskog filma – Bertolucci – Veliki je režiser preminuo u Rimu u 77. godini nakon duge bolesti. Njegov film “Posljednji imperator” dobio je Oscara za najbolju režiju i najbolju scenografiju. On je jedini Talijan koji je dobio Oscara za režiju. Godine 2007. dobio je Zlatnog lava za karijeru u Veneciji i 2011. počasnu Zlatnu palmu u Cannesu.

                                                               

Preminuo je u 80. godini života IVAN HRVOJEVIĆ Ive iz Čamerovca 203/a. Pogreb u ponedjeljak 26.11.2018. u 15 sati na groblju u Lađevcu. Za njim žali žena Eva, sin Milan, kćerke Mare i Snježana, snaha i zetovi, unučad i praunučad, brat Jure i ostala rodbina