U Pakistanu sedam mladomisnika – Male vijesti

3 pro

Velika je radost za franjevce u Pakistanu i za čitavu crkvu u ovoj zemlji zbog slavlja svećenićkog ređenja sedmorice đakona. “Povjeravamo ih Bogu da ostanu vjerni nasljedovatelji Krista, Crkve i poslužitelji pakistanskog naroda, blizi puku, bez diskriminacije na vjerskoj, kulturnoj ili etničkoj osnovi” – tako je najavio provincijal franjevaca kapucina u Pakistanu svećeničko ređenje sedmorice mladih franjevaca: fra Babar Khushi, fra Masam Ilyas, fra Aqeel Ashiq, fra Babar Shahzad, fra Atif Alphonse, fra Sunil Irfan Sabir i  fra Faisal Francis.

Sedmorica pakistanskih mladomisnika

Zornice mogu biti lijek protiv straha, tjeskobe…Otpočinuti u Gospodinu znači osloboditi se gorčine, jada, tjeskobe. Sutra je zornica u slunjskoj crkvi u 6.25 sati!

Male vijestiDanas je na nikšićkom groblju pokopana Ane Grdić. Nije se udavala. Doživjela je 83 godine. Nakon pogreba u župnoj crkvi u Slunju slavljena je misa. Nismo zaboravili ovu skromnu žensku.

Jučer su policijski službenici utvrdili da je osobnim automobilom na području Slunja pod utjecajem alkohola od 2,04 promila upravljao 34-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije. Nije strašno što je ovaj vozač malo više popio, možda ga je prevarilo. Ali iz ovakvih pogrešaka učimo! Međutim, ako ništa ne naučimo onda je to tragedija.   

Jučer je u Policijskoj postaji Slunj zaprimljena prijava 66-godišnjaka, da mu je tijekom kolovoza otuđen lovački pas iz dvorišta na širem području Slunja. Materijalna šteta je veća od 10.000 kuna. Jadan pas i gazda koji je tužan. Sigurno su bili vezani. Ajde reći ćemo da se netko htio našaliti s psom i gazdom. Vjerujemo da će psa vratiti i da će popiti piće!

Passat, ovan i češnjak na oglasnoj ploči