Karlovac: predbožićni susret župana s dekanima – Glas iz Švedske

17 pro

Karlovački župan g. Damir Jelić danas je pozvao dekane sa prostora Županije na predbožićni susret. A Karlovačka županija proteže se na dio Zagrebačke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Zagrebačku nadbiskupiju uz dekane zastupao je pomoćni biskup mons. Šaško a gospićko-senjskog biskupa zastupao je slunjski dekan mons. Mile Pecić. Susretu su se pridružili i dvojica dekana Vojnog ordinarijata te desetak predstavnika medija. Župan g. Damir Jelić pozdravio je dekane i biskupa Šaška. U svjetlu božićnog otajstva možemo lako naći svoje mjesto, svoje poslanje. Biskup Šaško odgovorio je na čestitku kratkim promišljanjem božićnog otajstva i našeg odgovora na Božju inicijativu. Slunjski dekan Mile Pecić: “Zamoljen sam da prenesem ispriku gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića i ujedno da u njegovo ime zaželim županu i suradnicima sretne blagdane. Citiram baku Maru koja je govorila: sinko nikomu nije lako! Nije lako ni županu pa neka mu Božić donese hrabrosti i utjehe!” Biskup Šaško i župan izmijenili su darove a župan je svakom dekanu dao božićni dar. Slijedio je zajednički snimak i …svi na posao!

Biskup Šaško i župan Jelić

 

Karlovac danas

Jedan e-mail iz Švedske:

Poštovani Velečasni Peciću! Čitam Vaš portal svaki dan i na samom početku želim zahvaliti Vama i Vašim suradnicima na Vašem trudu i radu da mi koji smo daleko možemo saznati što se u našem kraju događa i u mislima biti s Vama.

Moja obitelj često priča o Vama i dragom susretu u Slunju s Vama. Posebno se želim zahvaliti Biskupu u miru Mili Bogoviću što je napisao onu predivnu knjigu o našem kraju, a i Vama velečasni Peciću koji ste nam tu knjigu poklonili. Čitala sam Knjigu 3 puta koliko je interesantna. Čitajući knjigu prepoznala sam mnogo starih riječi koje je moja baka upotrebljavala, a i koje moja mama još i danas koristi. Te riječi su me vratile u moje prelijepo djetinjstvo sa mojim najmilijima.

Vidjela sam da su i novi Mostovi izišli koje isto rado čitam i prepričavam mojoj obitelji. Vidjet ćemo se ako Bog da i na ljeto u Slunju. Puno se radujemo našem susretu s Vama i molim Vas sačuvajte jedne Mostove za mene. Želim Vam da u zdravlju dočekate presveti Božić i Božićne blagdane.

Sretan Vam i čestit Božic i Božicni Blagdani te Sretna Nova 2019 Godina!

Od srca Vam želi familija Karlsson iz Värnama, Švedska, koja Vas se uvijek rado sjeti.

Lipi pozdrav!

Anna Karlsson, Švedska