Treći dan Božića: sv. Ivan ap. – Mise u Slunju u 8 i 11 sati- Blagoslov vode

27 pro

Treći dan Božića crkva slavi sv. Ivana apostola i evanđelistu. Najmlađi je od dvanestorice apostola, pisac četvrtog Evanđelja, Otkrivenja (Apokalipse) i triju poslanica. Sin Zebedeja i Salome, rođen oko godine 6. Brat je Jakova Starijeg a bio je učenik kojega je Isus najviše volio. U početku je bio učenik Ivana Krstitelja i prvi je s Andrijom pošao za Kristom. Bio je prisutan mnogim važnim događajima u Isusovom životu. Najveću je hrabrost pokazao kada je jedini od apostola s Marijom i drugim ženama bio pod Isusovim križem. Tada mu je Isus povjerio da se brine za njegovu majku. Bio je brži od Petra i prvi je dotrčao do Isusovog groba. Nakon Kristova uskrsnuća i uzašašća revno je nastavio Isusovo djelo.  Jedan od stupova Crkve, nakon Marijine smrti putovao je Judejom i propovijedao, a potom je otputovao u Malu Aziju i tamo osnovao sedam crkava. Poslije se nastanio u Efezu, gdje je za vrijeme cara Domicijana mučen i prognan na otok Patmos. Umro je oko 100. godine.

Jutros je slavljena misa u slunjskoj crkvi u 8 sati. Gotovo puna crkva naroda. Na početku mise župnik je blagoslovio vodu kojom ćemo blagoslivljati domove. Blagoslovljena voda je na ulazu u crkvu i može se preko dana uzeti.

Jutros misa u Slunju u 8 sati

Mise u Slunj na blagdan sv. Ivana u 8 i 11 sati. U 8 sati blagoslov vode kojojm ćemo blagosljivati naše kuće i stanove.

Svima koji nose lijepo ime Ivan, Ive, Ivica, Ivek, Ivanka, Ivana, Ivka, Ivančica…sretan imendan!

Biskup Rogić u zatvoru – U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Na misi je sudjelovalo četrdesetak zatvorenika. S biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan o. Paul Karim CSSp. Za vrijeme misnog slavlja pjevao je biskupijski zbor mladih Laudantes.