5 cm novog snijega – Preminuli Franjo Čop i Nikola Žalac

22 sij

Jutros je osvanulo pet centimetara novog snijega u slunjskom kraju. Temperatura je oko ništice a vlažnost pojačava osjećaj hladnoće.

Novi snijeg ne predstavlja problem: đaci su školama, promet se odvije usporeno…

Danas je počeo 59. teološko-pastoralnog tjedna koji će se u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održati od 22. do 24. siječnja 2019. godine u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati. Tema tjedna je “Proročka dimenzija kršćanina u životu Crkve i društva“.  Osim toga mostarski biskup mons. Ratko Perić predstavit će svoju knjigu ” „Nada koja ne postiđuje”.

Primjena solarne energije našla je odjeka i u slunjskoj Srednjoj školi. Ovakvi projekti traže timski rad i znanje. A to su slunjski srednjoškolci spojili i rezultat su ova tri vozila koja smo danas snimili u holu Srednje škole.

110 milijardi eura u igre na sreću – U godini velike krize u Italiji je raslo samo ulaganje u igre na sreću (hazard).. U 2007. godini Talijani su uložili 47 milijardi eura u igre na sreću a danas su stigli kvotu od 110 milijardi. “Samo je jedno obrazloženje: radi se o patološkoj masovnoj ovisnosti” – kaže sociolog Maurizio Fiasco – “koja nema premca u zapadnom svijetu”. Kakvi su podaci u Hrvatskoj? Ovisnicima o igrama na sreću potrebna je pomoć da se izvuku. Jednako kao ovisnicima o drogi.

 

                                  

Preminuo je u 87. godini života FRANJO ČOP iz G. Taborišta 40. Pokop u srijedu 23.01.2019. u 15 sati na slunjskom groblju. Za njim žale supruga Bare, sin Davor, brat Ive, sestra Kate

Preminuo je u 69. godini života NIKOLA ŽALAC iz G. Gnojnica 76. Pokop u utorak 22.01.2019. u 14 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žale brat Pero i Željko s obiteljima te rodbina