Novi snijeg – Jučer pet poginulih u RH

23 sij

I jutros je osvanuo novi snijeg u slunjskom kraju. Noćas ga je napadalo novih desetak centimetara pa ga sada ima 20 centimetara. Jutros se čuju lopate: svatko ispred svoje kuće čisti a komunalci strojevima čiste ulice po Slunju. Oni koji su željeli pravu zimu dočekali su je! Hladno je i treba se dobro obući ako idemo u šetnju, na posao, u posjet prijateljima.

Ako se netko veseli snijegu to su ponajprije djeca. Igre u snijegu i sa snijegom djeci pruža neslućene mogućnosti. On je ne samo pogodan za sanjkanje nego i za izradu raznih figura, kula…

Danas je na slunjskom groblju pokopan Franjo Čop. U pogrebnim obredima sudjelovao je i vlč. Ivan Troha, župnik u Gerovu. On je predvodio misu u župnoj crkvi nakom pogreba. Inače je vlč. Troha vodio župu Cvitović dugi niz godina.

Papa Franjo u Panami – Papa Franjo danas prijepodne otputovao je u Panamu gdje će, prigodom 26. međunarodnog putovanja svojega pontifikata, sudjelovati na 34. svjetskom danu mladih. Bit će to drugi posjet jednoga pape Panami, nakon svetoga Ivana Pavla II. koji je tu zemlju pohodio 1983. godine

Večer u Rastokama (foto Joso Obajdin)

Jučer poginulo pet osoba u Hrvatskoj – Tijekom jučerašnjeg dana na području Republike Hrvatske dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima je bilo ozlijeđenih, teško ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba. Unatoč svakodnevnim upozorenjima policije i razumnih ljudi jučer je u tri nesreće poginulo pet osoba i to zbog neprilagođene brzine i nevezanja sigurnosnim pojasom. U navedenim nesrećama još je jedna osoba teško ozlijeđena, a tri lakše.