Slunj: malonogometni turnir

27 sij

U subotu 26. siječnja u športskoj dvorani u Slunju počeo je malonogometni turnir koji je okupio respektabilan broj ekipa. U subotu i nedjelju momčadi su doigravale skupine a u subotu 2. veljače završnica je turnira i proglašenje pobjednika. Osvajanje prvog mjesta je 5.000 kuna, drugog tri i trećeg tisuću kuna.

A Grupa:. Veterani Slunj; 2. DC Rupa; 3. Ali Round, 4. Slunj Juniori; B grupa: 1. Velika Kladuša, 2. In bar, 3. CB Nina Jospidol. 4. CB Stari Grad, 5. Clio Bihać, C Grupa: 1. Geo-Kom, 2. CB Pekama FM, 3. Slunj United, 4. NK Cetingrad, 5. MNK Vrtić kućica; D Grupa: 1. Zlatara Najo, 2. Kontranapad, 3. MNK Čeglje, 4. CB Leo, 5. Rockfilius

Posjetili smo turnir u večernjim satima. Ekipe su odmjeravale snagu u nogometnom umijeću. Igra je vrlo dinamična. Na relativno malom prostoru (u usporedbi s dimezijama stadiona) lopta je prelazila u protivničke noge ali se brzo vraćala natrag. Proizlazi: koliko je igralište manje toliko je igra dinamičnija!. Publika je mogla uživati u igri. A došli su uglavnom mlađi i najmlađi. Roditelji su doveli djecu. E, kad bi bilo ovako na velikim stadionima kad igraju prvoligaši! Sanjamo nogomet prvoligaša na koji će dolaziti obitelji, djeca i roditelji. To je večeras u Slunju ostvareno u malonogometnom turniru. Jedan detalj ostao je autoru ovih redaka posebno zapamćen: dok je prevrćao  džepove tražeći deset kuna za ulaznicu jedan je dječak ponudio svojih deset kuna!