Paljenje svijeće u mraku – Pokopan Mile Vučeta

12 velj

Ovih smo dana bombardirani ružnim vijestima. Jedan se slučaj zločestoće rasteže u nedogled. Jednostavno ne možemo toliku količinu “crnih kronika” primiti a da se i mi ne zarazimo. Stvara se ozračje pesimizma i bespomoćnosti koji paraliziraju pojedince i grupe. Ali, kao što je zlo zarazno tako dobrota i optimizam mogu pokrenuti prigušenu energiju i učiniti velike stvari. Dobro je ponoviti onu toliko puta opetovanu misao: “Bolje je upaliti jednu svijeću nego kukati nad mrakom!” Danas je divan sunčan dan u slunjskom kraju a vjerujem i u ostaloj Hrvatskoj. Nije li to razlog radosti! Danas mi je jedan slučajni prolaznik promijenio bravu na ulaznim vratima. Učinio je to tako elegantno i s ljubavlju i nije htio čuti o nekoj plaći. A trebala je i fleksarica, rezanje, brušenje…Bože, u našem svijetu ima dobrote koju ne želimo vidjeti! Tražimo radije crne vijesti i kao da u njima uživamo. A ima mladih koji su sposobni za divne podvige u sportu, humanosti, volontiranju…Jedan slučaj mladenačkog nestašluka ne smije dobiti razmjere histerije… Radovat ćemo se  danas sunčanom danu, radovat ćemo se Božjoj dobroti koja nas sanja kao svoju djecu vječnosti, radovat ćemo se dobrim ljudima kojih ima u svim uzrastima… 

Danas je u Slunju sunčan dan

Danas u 15 sati na slunjskom groblju bit će pokopan Mile Vučeta iz Rastoka. U Rastokama je preminuo i Slavo Petrović koji će biti pokopan u četvrtak 14. veljače u 16 sati. 

Danas u 15 sati na slunjskom je groblju pokopan uz veliko mnoštvo naroda Mile Vučeta. Nakon pogreba u župnoj je crkvi slavljena misa. Pokojni je rado dolazio na nedjeljnu misu.