Slunj: likovna radionica – Preminula Lucija Samardžija

20 velj

Večeras smo posjetili likovnu radionicu u “dnevnom boravku” Crvenog Križa Slunj. Naime, slunjski crveni križ na čelu s neumornom ravnateljicom Mirjanom Puškarić svako toliko organizira radionice, predavanja…u prostoriji koja je poznata kao “dnevni boravak”. Ovdje se okuplja treća generacija kojima se svako toliko nešto ponudi. Danas je održana likovna radionica koju vodi volonterka Mirjana Modrušan. Pojedinci koji osjećaju potrebu da se likovno izraze ovdje mogu svladati osnovne tehnike slikanja. U tišini i s po kojom dosjetkom atmosfera je radna. Planiraju održati likovnu koloniju u turističkoj sezoni.

Već sutra 22.02.2019. godine s početkom u 17:00 sati bit će održan knjižni klub s temom “Žene književnice”. Knjižni klub vodi naša volonterka Crvenog križa Slunj MIra Vukošić. Ulaz slobodan.

Udubili su se u rad s kistom i bojama: neki rade za svoje unuke!

 

Mogli smo vidjeti neke radove…

Sombor: Hrvatski proglašen službenim jezikom – Vijećnici grada Sombora proglasili su u srijedu hrvatski službenim jezikom u mjestu Svetozar Miletić, u hrvatskoj zajednici poznat kao Lemeš. Prema posljednjem popisu stanovništva u tome selu na sjeveru Bačke živi veliki broj pripadnika hrvatske nacionalne zajednice. Predstavnici hrvatske zajednice pozdravili su odluku somborskog parlamenta i očekuju da će taj primjer slijediti i druge općine gdje Hrvati čine značajni postotak.

                              

Preminula je u 91. godini života LUCIJA SAMARDŽIJA iz Pašinog Potoka 172. Pokop u četvrtak 21.02.2019. u 14 sati u Cetingradu. Za njom žale sinovi Mirko, Nikola, kći Draga, snahe Slavica i Tina, zet Mile, unučad (6), praunučad, sestra Janja i rodbina