6 godina pontifikata Pape Franje – Sajam u Slunju

14 ožu

Papa Franjo rođen je kao Jorge Mario Bergoglio 17. prosinca 1936. u Buenos Airesu, u obitelji s petero djece. Roditelji su doseljenici iz Italije tako da ima dvojno državljanstvo. Stupio je 1958. u Družbu Isusovu. Za svećenika je zaređen 13.12.1969. Vršio je važne dužnosti prije nego što je postao nadbiskup koadjutor Buenos Airesa 3. lipnja 1997., a 28. veljače 1998.postaje nadbiskup Buenos Airesa. Izabran je za papu 13.03.2013.  te uzeo ime Franjo…U 6 godina pontifikata papa je Franjo postao jedna od vodećih ličnosti svoga vremena. Poduzeo je 27 međunarodnih putovanja i posjetio 41 zemlju te 24 putovanja po Italiji. Posjetio je Arapske emirate. Najnovija putovanja najavio je u Makedoniju i Bugarsku. Održao je mnoštvo homilija, nagovora, pozdrava, primanja, sazvao tri sinode, iznenadio posjetima siromašnima, prao noge zatvorenicima i susretao se s visokim državnicima…

Jutros je čudesno lijep i sunčan dan u Slunju. Sunce je ranom zorom obasjalo slunjski kraj. Razlog je to više za radost! Sajam četvrtkom u Slunju privuklo je veći broj ljudi iz okolice.  

Riba zanima više muške nego ženske!

Daj Bože da se opet nađemo u četvrtak, kume moj dragi!

Nekad su ovnove dovodili u sajam a danas se trguje preko oglasne ploče i mobitela

 Kakva je to kuća bez cvijeća?

Što ima novoga?

Bogovolja: nađen migrant sa slomljenom nogom – Granična policija iz Cetingrada pronašla je 12. ožujka u 13 sati migranta uz Koranu kod Bogovolje sa slomljenom nogom. Nije imao dokumente a tvrdi da je iz Pakistana. Stigla je prva pomoć i unesrećenik je odvežen u karlovačku bolnicu na daljnju obradu gdje je ustanovljeno puknuće bedrene kosti.