Socijalni nauk crkve i Juncker – Križni put u 17 sati

15 ožu

Socijalni nauk Crkve – Od 13. do 15. ožujka održava se zasjedanje Komisije biskupskih konferencija zemalja EU. Među njima je predstavnik i HBK biskup Vjekoslav Huzjak. Članovi komisije susreli su se 14. ožujka s predsjednikom  Europske komisije Jean-Claude Junckerom. Predsjednik EU-Komisije Jean Claude Juncker je pritom istakao da bi trebalo uzeti u razmatranje socijalni nauk katoličke crkve: “Želio bih da vrijednosti i glavne principe  socijalnog nauka crkve ponovno otkrijemo”- rekao je Juncker.

Teroristi ne miruju – Nakon dva teroristička napada na Novom Zelandu u gradu Christchurch na dvije džamije kojom je prilikom ubijeno 40 vjernika, novozelandski su biskupi izrazili zaprepaštenje ovim suludim činom i istovremeno izrazili solidarnost s islamskom zajednicom…Prema zadnjim podacima predsjednice vlade Jacinde Ardern ubijeno je najmanje 40 ljudi i 20 ozlijeđeno. Policija je osumnjičene privela i među njima jednu ženu. U jednom automobilu služba sigurnosti otkrila je eksplozivnu napravu koja je neutralizirana.

.Još jedan lijepi sunčani dan!

Danas križni put u 17 sati – Danas, u petak 15. ožujka, u slunjskoj crkvi počinje križni put u 17 sati. Podsjetimo da je 14 postaja križnog puta djelo je Josipa Turkalja, umjetnika poznatijeg u Americi nego u Hrvatskokj. On ih je donio osobno u slunjsku crkvu kao ideju, odljev u gipsu. Prošle su godine postaje izlivene u bronci i postavljene u crkvu.

Danas je sunčan dan u slunjskom kraju

Križni put u slunjskoj crkvi danas u 17 sati: razmišljanje o Isusovoj muki i smrti u napuštenosti, sramoti i velikoj patnji vraća nas k Božjoj ljubavi i oslobađa od naših sljepoća