Rat za duše naše djece –

27 ožu

Rat za duše naše djece – „Sviđalo nam se to ili ne, velikom se brzinom pretvaramo u nepismene ljude. Istina, većina nas znade čitati. Istina jest i to kako i odrasli i djeca – ako govorimo o brojkama – danas čitaju više knjiga no ikada u povijesti. No, naši umovi postaju sve pasivniji i usmjereniji ka slikama, poradi golema utjecaja vizualnih medija. Televizija, film, kao i video revolucija, domi­niraju našom kulturom kao nikada dosad. Nadalje, računala, obrada teksta, džepna računala, telefoni te niz sličnih izuma, smanjili su potrebu za disciplinom uma koja je u prošlome naraštaju bila odlikom inteligencije…Filmovi, video zapisi i komercijalna televizija gotovo da su zauzeli mjesto Crkve, umjetnosti i sveučilišta kao prvotni oblikovatelji suvremena poimanja stvarnosti. Većina djece sada pije iz tih zagađenih izvora koji svima – osim onih koji na njima dobro zarađuju – djeluju nada­sve nepopravljivima i besmislenima. Djeca koja iz njih ne piju mogu se osjećati otuđena od svojih vršnjaka, jer nemaju puno toga zajedničkoga u igri i priči, sa svojim prijateljima nahranjenima isključivo novim elektronskim bajkama…Zaposleni moderni roditelji kao da imaju sve manje vremena svojoj djeci čitati ili pak pričati priče. Brojna djeca odrastaju, a da nikada nisu čula uspavanku..“ Michael D. O’ Brien u „Rat za duše naše djece“

U pozadini ovog rata sotonin cilj je uvijek isti: odvojiti čovjeka od Božje ljubavi, naročito djecu. A sotona igra na kartu oholosti. Čovjek želi biti samostalan, određivati sam što je dobro a što je zlo. Oholost čovjeka vodi u izolaciju i prazninu. A to je pakao. Zato je bitka za duše naše djece prava bitka. Roditelji mogu svoju djecu očuvati od sotoninog ropstva tako da mole sa svojom djecom, da ju blagoslivlju, da zazivlju Božju milost na njih. Nemojmo podcijeniti Božju milost! Ona može očuvati djecu od utjecaja zloga. Možemo djecu dovoditi k Isusu koji je pobijedio zlo i to ne zlom nego ljubavlju. Ostati u Božjoj ljubavi u svim razdobljima života konačna je naša pobjeda. Roditelji koji svoju djecu ostavljaju da se napajaju na zatrovanim izvorima nesvijesno surađuju s ocem laži i ostavljaju djecu pod utjecajem zloga. Prije spavanja izmoliti s djecom na pr. toplu molitvu “Anđele čuvaru mili” najbolji je lijek protiv zarobljavanja djece od reklamnih slika kojima su bombardirana i u konačnici utjecaja zloga.  Ako ustrajemo u blagoslivljanju i molitvi stvari će se početi mijenjati. Božja milost jača je od sotoninih zamki i podvala.   

Jutros je poluoblačno u slunjskom kraju. Bilo je jutros i laganog mraza. Hladna bura donosi polarni zrak u naš kraj.  Ipak, ovo je još mjesec ožujak pa ne možemo očekivati proljetno vrijeme.

U zadnja 24 sata na našim stranicama bilo je 10.232 ulaza. Naša razmišljenja, kratke vijesti o hodu Božjeg naroda kroz ovo vrijeme, fotografije čudesa kojima smo okruženi mnogima znače poticaj ne samo za razmišljanje nego i potvrđuju radost našeg zajedništva u dobru, u vjeri i ljubavi. Ovim se stranicama “dozivamo”, hrabrimo jedni druge na putu kroz “dolinu suza”  zagledani u najveću novost kojoj očima vjere i ljubavi tek naslućujemo veličinu i ljepotu.