Hodočašće na Udbinu – Pomicanje kazaljki satova – Sjećanje na “krvavi” Uskrs”

30 ožu

Pomicanje satova – U nedjelju, 31. ožujka, započet će ljetno računanje vremena pomicanjem kazaljki za jedan sat unaprijed – s 2 sata ujutro na 3 sata. Ovo je po svemu sudeći posljednje pomicanje kazaljki satova.

Krenulo korizmeno hodočašće na Udbinu – Jutros su iz mnogih župa Gospićko-senjske biskupije krenuli autobusi prema Udbini. Korizmeno hodočašće, u zaku molitve i pokore, okupit će vjernike, svećenike, naše biskupe na Udbini. Križni put počinje u 10 sati koji predvodi naš biskup u miru mons. Mile Bogović. Misa u 11 sati. Mučenici su slijedili Isusa koji je živio za druge a ne za sebe. U našoj je naravi da mislimo na sebe, sebe osiguramo. Mučenici su po Isusovu primjeru živeli i umrli za druge. To nije fanatizam nego ljubav. Njih nije zarazila mržnja pa ni onda kad su trpjeli nepravdu. Mučeništvo je hrabrost ljubavi… Na Udbini se napajamo na primjeru mučenika.

Svetište mučenika na Udbini

Sutra 31. ožujka sjećanje na “krvavi” Uskrs: u 11 sati na Plitvicama, kod spomenika Josipu Joviću, počinje komemoracija. U Slunju se danas održava memorijalni kickboxing turnir  također u počast Josipu Joviću. Danas su prošli biciklisti kroz Slunj koji također ovu trku voze u počast Josipu Joviću.