1. svibanj – Nordijsko pješačenje – Likovna kolonija

1 svi

Na prvi dan svibnja, nekima najljepšeg mjeseca u godini, mnogi će otkrivati prirodne ljepote, družiti se s prijateljima…To je moguće jer je danas i državni praznik (praznik rada) a crkva slavi sv. Josipa radnika. Po radu čovjek razvija primljene darove i u tome nalazi radost. Protivno radu je lijenost koja otupljuje čovjeka, zaustavlja ga u rastu…

Jutros su vjernici župe Glina s dva autobusa stigla u Slunj na putu prema jugu. Vodi ih župnik. Među njima su djeca, mladi i stariji, župski suradnici, pjevači…

Danas je pojačan dolazak organiziranih grupa turista u Rastoke i Slunj

Na mostu sv. Ivana u Rastokama okupili su se šetači prije polaska na jednu od triju staza

U Slunju danas od 10 sati u Rastokama počinje 3. županijski festival nordijskog pješačenja. Tri su staze: manja, srednja i duža. Najduža do Kremena duga je 7,5 kilometara. U 12 sati sudionike čeka u Rastokama ručak s glazbom. Prijavilo ih se oko 350. Vrijeme je prohladno ali se oko 10 sati izvedrilo i zatoplilo.  Idealno za šetnju u prirodi.

Sudionike likovne kolonije danas u Slunju posjetio je i gradonačelnik g. Jure Katić

Istovremeno održava se  u Slunju likovna kolonija od 10 sati (župna dvorana) u organizaciji Crvenog križa Slunj. Koloniju je na početku rada posjetio gradonačelniik g. Jure Katić. Radi se o članovima likovne udruge Gospić, njih desetak, koji su u raznim tehnikama prenijeli na platno svoja zapažanja i viđenja.

Ipak, vrhunac današnjeg dana je misa u 18 sati (prije toga krunica) u slunjskoj župnoj crkvi! Početak svibnja početi s Gospodinom!