Danas: Krizma, vjenčanje, krštenje

4 svi

Subota, 4.svibnja. Uoči Bijele nedjelje još vlada uskrsna radost. A u svjetlu uskrsnog slavlja neodoljivo do nas dopire poziv na obraćenje kao stalni proces. Obraćenje je njegovan život prema Bogu i bližnjemu. To se pokazuje u svakodnevnici: na poslu, u braku i obitelji, u župskoj zajednici, u igri i zabavi. Okupljanje oko uskrslog Gospodina prava je oaza u moru pomahnitale tehnologije koja zarobljava čovjeka i pretvara ga u sebičnjaka, reže mu krila za let. Uskrsli Gospodin nas jedino može osloboditi od ropstva i vratiti nam radost djece Božje. Nažalost, neki su u tolikoj mjeri zarobljeni da drže da je njihovo ropstvo normalno, da su čak napredni. Naše zajednice koje se okupljaju oko Krista uskrsloga dobivanju od njega snagu i organski su vezane s izvorom Ljubavi. Poput prve crkve koja je bila kvasac u poganskom svijetu tako i današnja crkva postaje mjesto spasenja od nasrtaja modernog poganstva koje izgleda zastrašujuće jako ali je prazno. Ono je poput raka koji pobjedi ali i sam sebe ubije.

Uz pojačan prolaz turista, športska takmičenja, danas će se puno toga događati u slunjskom kraju. Događaji koji zaslužuju posebnu pažnju je Krizma u Rakovici u 10.30 sati a u Slunju vjenčanje i krštenje.

Ovi snimci snimljeni jutros u 8.40 sati u Slunju govore o tamnim oblacima koji se nadvijaju  nad slunjskim krajem. Pomalo pada kiša, hladno je i mogao bi nas iznenaditi i snijeg.