Slunj: tjedan Crvenog križa

10 svi

Dana 09.05.2019. godine u sklopu ˝Dana otvorenih vrata EU projekta˝ Crveni Križ Slunj je obilježio Tjedan Crvenog Križa (08.05-15.05.), Majčin dan, i Međunarodni dan obitelji (15.05.) u dvorani srednje škole Slunj.

Otvorenje manifestacije je započeto u 09:00 h govorom ravnateljice Crvenog Križa Mirjane Puškarić i gradonačelnika Jure Katića, skupa sa recitacijama volonterke Crvenog Križa Mirom Vukošić te recitacijama i pjesmama djece iz osnovnih škola Rakovice, Slunja, Cetingrada kojih je bilo 160, te 30 mališana iz dječjeg vrtića Slunj.

Naši najmlađi i svi prisutni su imali priliku vidjeti zanimljive aktivnosti i programe i sudjelovati u kreativnim radionicama.

Volonteri Crvenog križa Slunj pod vodstvom Marinka Tominca su prezentirali pružanje prve pomoći.

Naši građani su kod štanda Doma zdravlja Slunj mogli s patronažnim sestrama izmjeriti tlak i šećer te dobiti savjet za njihovo zdravlje.

DVD Slunj je dao na pregled i probu vatrogasnu opremu, Policijska postaja Slunj je pokazala svoju opremu, te su djeca imala priliku probati ˝pijane naočale˝,.

Srednja škola Slunj je prezentirala vozila na solarnu energiju, HGSS Slunj nam je pokazao svoju opremu među kojom je najzanimljiviji za djecu bio dron.

Jedno veliko hvala svim našim sudionicima, djelatnicima, mentorima, školama, vrtiću i volonterima na pomoći. Bez njih ovo ne bi bilo moguće.