Sunčana subota uoči nedjelje Dobrog pastira – Asfaltirana Mrežnička

11 svi

Osvanula je sunčana subota 11. svibnja. Posve je vedro u slunjskom kraju. Nakon obilnih kiša dobro dođe sunce. Nažalost, urod voća u našem kraju bit će slab upravo zbog kiša u delikatnom razdoblju oprašivanja. Ipak, naći će se ponegdje koji sočni plod jabuke, kruške…Danas se očekuje povećan broj turista u Slunj i Rastoke. Rastoke su ovih dana jedinstvene zbog obilja vode.

Uoči nedjelje Dobrog pastira dobro se prisjetiti da nismo prepušteni zvjerima niti samima sebi. Dobri pastir – Krist Spasitelj – s nama je u našim brigama. Dobro se ovom prilikom prisjetiti naše Crkve koja je predokus kraljestva Božjega, njenih pastira koji su uzeti iz naroda i žive za Božji narod. Prošle je godine ubijeno 40 svećenika-misionara u svijetu. Oni ostaju s narodom u progonima i mirnim vremenima. Prisjetimo se da se u našim crkvama događaju susreti s uskrslim Gospodinom diljem svijeta, susreti koji su jedinstveni: svake nedjelje okupljaju se sve generacije, od najmlađih do onih u godinama u pjesmi i molitvi. Ponekad nismo svjesni veličine i ljepote ovakvih susreta koji imaju karakter gozbe koja povezuje vremenito s vječnim. Tužno bi bilo da Božji narod ostane bez pastira…

Asfaltiranje Mrežničke ulice

Nakon ulica Stara cesta, Trnskog, strojevi su prešli u Mrežničku ulicu: ova prašnjava slunjska ulica dobila je novi sloj asfalta. U ovoj su ulici lijepe i nove obiteljske kuće pa je asfalt bio prijeko potreban.  Grad Slunj vodi brigu, prema svojim mogućnostima, o svim naseljima. Ove i prošle godine asfaltirano je desetak kilometara puteva do naselja u slunjskoj okolici.

Mrežnička ulica s novim asfaltom (Slunj)

Jutro uz Slunjčicu i sa Slunjčicom

Idemo na ples: škola plesa održava se svake subote  u našoj dvorani