Vojno hodočašće u Lourdes – Očekuje se još kiše

14 svi

Danas počinje 27.vojno hodočašće u Lourdes. Hrvatska je vojska zapažena na ovom međunarodnom hodočašću, Stekla je velike simpatije. Hodočašće polazi iz crkve sv. Križa u Zagrebu. Hodočašću će se pridružiti i ministar Krstičević a među vojnim kapelanima je i vlč. Milenko Majić sa slunjskog poligona.

Misa prije polaska prema Lourdesu

Nevrijeme se još ne smiruje. Vodotoci su u porastu a očekuju se obilne kiše. Jutros je “škura naoblaka” u slunjskom kraju. Ne pada kiša ali ne znači da će tako ostati. Najkritičnije je u selu Korana koje se nalazi ispod koranskog mosta nadomak Plitvica. Nabujala Korana razlila se i prijeti kućama.

 

Obilni slap na Slunjčici kod elektrane

Još jedan masakr kršćana – Jihadisti su u nedjelju upali u crkvu Bl. Izidora u mjestu Dablo na sjeveru afričke države Burkina Faso te ubili župnika Simeona Yampa (koji inače vodi neđureligijski dijalog u svojoj biskupiji). Teroristi su izdvojili pet vjerika i hladno ih ustrijelili. Ovaj masakr jedan je u nizu ubojstva, zastrašivanja i sijanja straha nad kršćanima u subsaharskoj Africi.

Danas u 16 sati na slunjskom je groblju pokopan uz vojne počasti Mile Bogut koji je tragično preminuo u 62. godini života. Ispratilo ga je veliko mnoštvo naroda. Nakon pogreba slavljena je misa u župnoj crkvi u Slunju.