Pred europarlamentarne izbore – Sajam u Slunju

23 svi

Pred europarlamentrne izbore – “Sljedeće nedjelje su izbori za Europski parlament gdje ćemo i mi, kao punopravna članica EU izaći drugi put i birati svoje europarlamentarce. Smatrali smo da je to prigoda da se oglasimo, jer želimo vjernike pozvati na odgovornost, ne ulazeći u njihove savjesti i slobodu njihovog izbora potaknuti ih da izađu na ove izbore”, poručio je u uvodu predstavljanja Izjave HBK “Justitia et pax” mons. Dugalić. 

Ukazao je i na važnost još jedne izjave na ovu temu, onu koji je u Milanu 16. veljače ove godine potpisala Inicijativa kršćana za Europu (IXE). Ta izjava potiče građane u svim zemljama članicama EU, posebno mlade ljude, da izađu na izbore. Prema tom tekstu, prioriteti Europe su: solidarnost kojom se ponovno grade veze među ljudima, brižnost za naš zajednički dom, te supsidijarnost kako bi se poštovala različitost. IXE ističe: svijest o ozbiljnoj prijetnji niske izborne izlaznosti ili odbijanja sudjelovanja u zajedničkoj političkoj raspravi, želju nadići postojeća nerazumijevanja i napetosti unutar EU, posebice između njezina sjevera i juga, istoka i zapada; vjeruje u humanocentričnu uniju koja štiti svoje građane, poštuje načelo supsidijarnosti i koja je diljem svijeta pošten partner; vjeruje u budućnost ujedinjene Europe zasnovane na solidarnosti; zauzeta je za osnaženje nade koju nosi zajednički europski projekt.

Jutros je u Slunju sunčano i ugodno. Popodne bi mogao pljusak podsjetiti da još živimo u znaku kiša.  Sajam četvrtkom u Slunju ide svojim putem bez obzira na vremenske prilike. Ipak, danas će mnogi prošetati između štandova i ponešto kupiti. 

Sezona trešanja i jagoda

Sunčani dan privukao je mnoge ljude danas u Slunj

 

Obilna ponuda cvijeća za vrtove i balkone

Slunjski šesti razred u posjetu crkvi