Solin-Split: 3. susret braniteljica

26 svi

Poštovani, danas je 8 slunjskih braniteljica s preko 300 braniteljica iz cijele Republike Hrvatske nazočilo 3. Susretu braniteljica koje se održalo u  Solinu i Splitu. Sv. Misa za sve poginule braniteljice i branitelje održana je u crkvi Gospe od Otoka u Solinu – javlja Kristina Magdić. Dodajmo da je u Domovinskom ratu, u obrani domovine, sudjelovalo 25.000 žena. Samo iz Splitsko-dalmatinske županije njih 2.704. Iz slunjskog kraja – Rakovica, Slunj, Cetingrad, Plitvice – nemamo trenutačno precizne podatke, ali znamo da su mnoge žene radile ne samo u sanitetu, logistici, nego su odrađivale delikatne  akcije.

 

Braniteljice u Solinu

8 Slunjanki na susretu braniteljica u Solinu (snimci Kristina Magdić)

Fotografija Milenka Bosanca.

Danas je u Puli održan 13. ALPE ADRIA OPEN (kickboxing) na kojem je nastupilo preko 300 natjecatelja iz BiH, Slovenije, Bugarske i Hrvatske. Slunjanima baš nije bio dan ali ipak su došli do par medalja: Ivan Katić dvije bronce, Petra Rendulić bronca, Klara Paulić bronca i Joško Mrkonja bronca. Moglo je biti bolje ali bit će drugi put. Naporno putovanje, nespavanje, vrućina a oni tek 7, 8, 9 godina. Ipak BRAVO. Milenko Bosanac, trener

Ivan Katić (na fotografiji najviši), osvajač dviju medalja, naš je ministrant: danas nam je nedostajao. Čestitamo mu i rado ga čekamo u nedjelju!