Danas Uzašašće – Slunj: sutra potpis ugovora vrijednih 14 milijuna kuna

30 svi

Danas crkva slavi Gospodinovo Uzašašće. Iako nije zapovjedani blagdan vjernici ga rado slave. Kristov dolazak dao je smisao ljudskoj povijesti. Njegovo uskrsnuće početak je ostvarivanja novog neba i nove zemlje. Ovo vrijeme koje živimo, koje je dar, ima smisao samo iz perspektive vječnosti. Ovo je vrijeme dragocjeno i neponovljivo upravo zbog toga jer se iz njega rađamo za vječnost. Zatvorenost u vrijeme –  slavu, moć i bogatstvo – ostavlja nas u sljepoći. Gubimo pravu sliku stvarnosti. Naprotiv, Kristovo Uskrsnuće i Uzašašće je naša šansa. Upravo zato djelujemo sada u vremenu vođeni ljubavlju prema svakom čovjeku jer nas je Krist ljubio do smrti na križu. On ostaje s nama do svršetka svijeta po ljubavi. Oblikovanje našeg života treba biti prema Kristu koji je živio za druge, za čovjeka, koji je uskrsnuo i pokazao put.

Misa na današnji blagdan Spasova (Uzašašća) je u 18 sati u slunjskoj crkvi.

Danas kišoviti četvrtak u Slunju. Velika ponuda voća i povrća ali i sadnica svijeća i povrća. Ovo je idealno vrijeme za sadnju povrća i cvijeća…

Sutra potpis ugovora o izgradnji i obnovi mosta u Rastokama

Dana 31. svibnja 2019. godine  s početkom u 9,00 sati u gradskoj vijećnici Grada Slunja potpisat će se ugovori za:

  1. Izgradnju novog mosta preko Korane i nove šetnice, rekonstrukciju i uređenje mosta sv. Ivana te uređenje postojeće šetnice u Rastokama (vrijednost 8.635.772,50 Kn bruto)
  2. Izgradnju Info centra i izmještaj spoja na odvodnju javnog WC-a (vrijednost 5.440.486,63 Kn bruto)
  3. Stručni nadzor na izgradnji Info centra i izmještaju spoja na odvodnju javnog WC-a ( 143.750,00 Kn bruto).

Riječ je o projektima koji se realiziraju u sklopu projekta „Vodene tajne Slunja“ koji se sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije  iz Fonda za regionalni razvoj (EFRR), u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., broj ugovora KK.06.1.2.02.02.