Prvi petak u lipnju – Završene vojne vježbe – Topli ljetni dan – Preminula Kate Stipetić

7 lip

Iako je danas već 7. dan u lipnju prvi je petak u mjesecu. A prvi petak u mjesecu vjernici posebno slave. Održavaju se mise, ispovijedi, klečanja…Vjernici jednostavno osjećaju potrebu da petak, dan Isusove smrti na križu, provedu drugačije od ostalih dana. Žele odgovoriti na Božju ljubav koja je progovorila na križu. U Slunju je večeras misa u 18 sati a nakon mise klečanje. Mogućnost ispovijedi prije mise. Mogu li se vjernici pričestiti dva puta u jednom danu? Smiju ali druga pričest može biti samo pod misom! 

Danas je topli ljetni dan. Već od jutarnjih sati sunce podiže temperaturu koja će, prema prognozama, doseći 30 stupnjeva.

Bilo bi dobro večer u 19 sati u Pučkom učilištu Slunj sudjelovati u otvaranju izložbe radova likovne kolonije koju je u sklopu Crvenog križa vodila Mirjana Modrušan. Istovremeno bit će i večer poezije… Slikarstvo i poezije idu zajedno.

Završena vojna vježba “Immediate Response 2019” – Jučer je na vojnom slunjskom poligonu završila međunarodna vojna vježba pod nazivom “Immediate Response 2019”. Na kraju vježbe slavljena je misa u kapeli na poligonu koju je predvodio vojni kapelan vlč. Milenko Majić a na kojoj su sudjelovali visoki časnici. Danas su kroz Slunj prolazile kolone vojnih vozila i tehnike različitih zemalja koje su članice NATO-pakta. .

Odlazak vojne tehnike sa poligona

                              

Preminula je u 71. godini života KATE STIPETIĆ iz G. Nikšića 79. Bila je u braku sa Slavom Stipetićem. Nisu imali djece. Pogreb na slunjskom groblju u subotu 08.06. 2019. u 14 sati. Za njom žale sestre Ane i Bare, nećaci, nećakinje i rodbina