Slunj: sajam četvrtkom- Predsjednica Kolinda u Slunju – Preminuo vlč. Božo Mićanović

4 srp

Pok. Mile Obajdin govorio je: “Sve mi Bože oduzmi samo mi nemoj oduzeti nedjeljom misu kod Svete Trojice i četvrtkom sajam!” U ovim jednostavnim riječima krije se jedna filozofija života: život s Bogom i život s braćom ljudima. Jedno ne ide bez drugoga.  Nahranjeni kruhom Kristove dobrote u crkvi postajemo jedni drugima dobri “kao kruh”.

Danas je oblačno i ugodno. Ne pada kiša. Ne treba šešira zbog jakog sunca jer su oblaci iznad nas. Možda je i to razlog da je danas u Slunju puno ljudi, trgovaca i robe. Ljude je danas iznenadila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja se pojavila na tržnici. Malo smo zakasnili pa je nismo snimili među narodom. Kupovala je neko povrće – kažu očevidci, imala je novčanik i plaćala. Neki su koristili priliku da naprave snimak s predsjednicom. Mi smo prošetali po običaju, popili kavu na terasi jednog kafića, susreli ljude iz šire okolice pa čak i iz Chicaga! Jedna gospođa reče: “Tko će nas svaki dan inofomirati kad vas ne bude?” Odgovor: “Mladi smo i perspektivni!” Ha,ha!

Predsjednica Kolinda danas u Slunju

Za svakoga ima ponešto na štandovima

Povremena gužva i zastoj prometa u Slunju

Ljudi, radujte se životu!

Neki se godinama nisu vidjeli: sad su godišnji odmori, posjet iseljenih…

Maloprije je ovuda prošla predsjednica Kolinda i kupovala kao svaka domaćica

Lubenice, mladi krumpir, češanj, južno vože

Nakon sajma ostaje ambalaža, ostaci povrća… Komunalni radnici odmah čiste. Međutim, mnogo se toga može iskoristiti. Otpad može biti dragocjena sirovina za reciklažu ili na pr. drvene kašete mogu se koristiti za ogrijev…

Preminuo vlč. Božo Mićanović – Svećenik Riječke nadbiskupije Božo Mićanović umro je 30. lipnja u obiteljskoj kući u Opatiji u 73. godini života i 42. godini misništva. Sprovod pokojnika na opatijskom groblju 2. srpnja predvodio je pokojnikov bivši kapelan vlč. Mato Berišić.