Počeo modem-festival kod Primišlja – Preminula Marija Čizmek

7 kol

Nakon općine Rakovica koja slavi svoj dan 5. kolovoza, Grada Slunja 6. kolovoza, danas općina Cetingrad slavi svoj dan. Ovi se dani naslanjaju na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti a izvor im je u oslobađanju okupiranih dijelova domovine prije 24 godine. 

Danas u 10 sati u župnoj crkvi u Cetingradu misa a nakon mise polaganje vijenaca pred spomenikom braniteljima. Slijedi svečana sjednica općinskog vijeća.

Počeo modem-festival kod Primišlja – U sjeni slavlja u Rakovici, Slunju i Cetingradu počeo je modem-festival na Mrežnici kod Primišlja. Oko sedam tisuća ljubitelja ove glazbe smješteni su u kampove oko rijeke Mrežnice. Kroz Slunj svakodnevno prolaze ovi uglavnom mladi ljudi prepoznatljivi po načinu odijevanja, preplanuli od sunca i naoružani strpljenjem. Dolaze gotovi iz čitavog svijeta. Ne samo iz  europskih zemalja nego i iz Južne Amerike, Australije, Novog Zelanda, iz azijskih zemalja.. Miroljubivi su i ne čuje se povišeni ton!  Ovdje susrećemo mlade ljude raznih zanimanja i naobrazbe. Neki pokušavaju u jednostavnosti i ljepoti prirode, u druženju, doći do opuštanja i lijeka od stresova. U tom smislu i glazba koja se ovdje njeguje trebala bi ih osloboditi. U kampu se osjeća miroljubiva atmosfera, prihvaćanje različitosti. Međutim, u ovako šaroliko i ranjivo društvo ulijeću i dileri koji zarađuju na tuđoj nevolji. Sotona mlade ljude gura u uživanje bez granica a kad ih zarobi onda mijenja taktiku: tada ih uvjerava da im nema pomoći, da se ubiju, da je destrukcija jedini izlaz. Jedino Božje milosrđe može ih vratiti natrag u život djece Božje. A Božja dobrota služi se nama ljudima. Mi smo odgovorni za svoju braću! Za ovu dragu djecu mi se molimo, prepoznajemo u njima Božji san koji ih sanja kao svoju djecu vječnosti. Njihov život ponekad postaje krik za izgubljenim rajem. Makar to ne umiju izraziti riječima. Oni šalju poruku koju pokušavamo odgonetnuti. Sigurno znamo da nas ljubav može povezati: ljubav je glazba koju razumije svako ljusko biće. Ona prelazi granice prostora i vremena! Sve će uminuti, a ljubav ostaje!  Volimo ovu djecu ali kao djecu vječnosti, spašenu djecu! 

Jedna grupa u slunjskom parku čeka prijevoz u Primišlje

                              

 Preminula je u 91. godini života MARIJA ČIZMEK iz G. Furjana 169. Pogreb u srijedu 7. kolovoza u 16 sati na groblju u Lađevcu. Za njom žali kćerka Štefanija, zet Joso, unuci Ivana i Ivica, praunučad i ostala rodbina