Ne boj se malo stado -Krštena mala Ani – Preminula Jelena Hodak r. Majetić

11 kol

U današnjem evanđeoskom ulomku Isus počinje nježnim riječima:  “Ne boj se malo stado!” A “malo stado” jesu oni koji ga slijede uz opasnost da budu odbačeni iz “javnosti.” Pojam malog stada znači slijediti Isusa u samoći i sramoti križa, biti izbačen iz “javnosti”. Nakon nježnih riječi Isus stavlja pred nas teške zahtjeve: “Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene a vi slični ljudima što čekaju gospodara da odmah otvore čin stigne i pokuca. Blago onim slugama  koje gospodar kad dođe nađe budne. Zaista kažem vam pripasat će se, posaditi ih za stol pa će pristupiti i posluživati ih”. Božje kraljevstvo koje nam je pripremljeno ne može se usporediti sa zemaljskim stvarima. Zato Isus traži da se odreknemo robovanja novcu, moći, slavi. To je prolazno. “Gdje vam je blago ondje će vam i srce biti!” Svatko od nas izabire “blago” koje nas nosi kroz život. Nama je to Isus Krist i njegovo kraljevstvo. Ono je dragocjenost prema kojoj je sve drugo bezvrijedno. Njegovo obraćanje nama počinje nježnošću (ne boj se malo stado), nastavlja ozbiljnim i teškim zahtjevima i završava nježnošću: pripasat će se, posjesti nas za stol i posluživati nas!

Ne boj se malo stado!

U 11 sati u Slunju (dosadne tenisice!)

Danas je krštena je malena Ani, treće dijete Milana i Marine. Krsni kumovi su bili Dubravko i Jasmina. Čestitka roditeljima!

Na misi u 11 sati vidi se i po koje lice u prolazu našim krajem: pridruže se gozbi ljubavi, odmoru u Gospodinu!

                              

U Zagrebu je sinoć nakon duge i teške bolesti umrla JELENA HODAK rođ. Majetić u 65. god. Pogreb će biti sutra tj. u ponedjeljak 12. 8. u 16 sati iz mrtvačnice na groblju u Drežniku. Ožalošćeni: Muž Dane, sinovi Kristijan i Ivan, kćer Danijela, unučad, brat, sestre i ostala rodbina i prijatelji