Odmor uz Koranu – Goran i Anica hodočaste u Međugorje

11 kol

Malo nas zastrašuju visokim temperaturama. Ljeto mora biti toplo. Kažu da bi sutra temperatura mogla doseći 40 stupnjeva! Nakon Velike Gospe možemo se pozdraviti s vrućinama. Prve kiše rashladit će zemlju i zrak. Vratit ćemo se opet normali…

Danas popodne mnogi su potražili rashlađenje u Korani. Posjetili smo jedno od kupališta uzvodno od Rastoka, kod Popovca. Obitelji u hladovini bujne vegetacije i u vodi. Razina Korane je opala ali je ima dovoljno za kupanje. Izgleda kao kupka ukrašena ljekovitim travama! Jedna grupa našla je razlog za slavlje. Zastava na terasi nadstrešnice to govori.  Tu su veterani, djeca, žene. Roštiljaju, razgovaraju, kome je vruće rashladi se u Korani. Otkrivamo djevičanski čiste kutke! Tu se diže vrba u visinu 20 metara. Ima li negdje viša? Tu je i pećina iz koje suklja ledeni zrak. Njom se može izići iznad kanjona Korane u naselje. Razgovori ugodni. Čudo izborene slobode i mira u pozadini je svih razgovora. Ovih smo dana to izrekli športom, skupovima, zabavama a nadasve molitvom zahvale.

Korana mora biti ljekovita zbog tolike vegetacije koja je okružuju

Jednostavno lijepo je biti zajedno

Oni su se danas okupili uz Koranu jednostavno da budu zajedno, da se odmore i prikupe svježine za sutra

Goran Ivančić poznat je našim čitateljima. On pješači godinama iz Zagreba u Međugorje. Ovo mu je čak 16. put! Na toj relaciji mnogi su ga upoznali. Stigao je jutros u Slunj. Nakon odmora oko pola noći, po hladovini, nastavlja prema Korenici. Do Velike Gospe trebao bi stići u Međugorje. Ovaj put mu se pridružila simpatična djevojka Anica Martinović. Ona je nabila žuljeve od Zagreba do Slunja ali ne odustaje. Ako ih susretnete na putu do Međugorja pozdravite ih, pomozite im u malim stvarima, ponudite prenoćište. Dragi su to ljudi, jednostavni i skromni. Neka ih Bog blagoslovi a i vi ih blagoslovite!