Miris jeseni

24 kol

Nižu se lijepi dan ali se osjeća miris jeseni. Lišće je počelo padati sa stabala, nema više one vreline, dani su pomalo kraći…Đaci već počinju brojiti dane do početka škole.

Ova šljiva bjelica snimljena jutros u centru Slunja kao da se izgubila u vremenu: plodovi su joj trebali dozrijeti još u lipnju a ona tek sada počinje dozrijevati. Neki se poremećaj dogodio? Pitanje je kako je uspjela donijeti plodove u nepovoljnim uvjetima…

KUD “Korana” Zagreb na Plitvicama – Danas popodne zavičajni KUD “Korana” koji okuplja Zagrebčane porijeklom iz slunjskog kraja (Kordunaše) pokazat će na Plitvicama pjesme i kola slunjskog kraja. U suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera već je postala tradicija gostovanje KUD-ova koji turistima pokazuju kulturno stvaralaštvo iz šire okolice Plitvičkih jezera.   

Na putu prema Plitvicama okupljanje u Slunju

Preminula s. Imakulata – Okrijepljena svetim Otajstvima, nakon duge bolesti, 23. kolovoza u 85. godini života i 61. godini redovništva u KBC-u Rebro preminula je s. Imakulata Malinka. Sprovod će biti u utorak, 27. kolovoza u 14.10 sati na Miroševcu. Sestra Imakulata je vrsna glazbenica a vodila je zbor “Pro musica sacra”. Održala je nebrojene koncerte. Velebno pjevanje ovog zbora zabilježeno je na CD-ima.  Sjećamo se koncerta “Pro musica sacra” u Slunju u spaljenoj crkvi pred Božić 1995. godine.