5 svećenika zaređeno u Lahore-u – Dan Karlovačke županije – Još jedna žrtva vatre

13 tra

Lahore: zaređeno 5 novih svećenika – Crkva u Pakistanu dobila je petoricu novozaređenih svećenika. Zaređeni su 8. travnja u katedrali Srca Isusova u Lahore-u. Sva petorica su kapucini a zaredio ih je nadbiskup mons. Sebastian Shaw. Petorica novih svećenika su: fra Lazar Aslam, fra Adnan Kashif, fra Azam Siddique, fra Almas Yousaf i fra. Adeel Mazhar. Nadbiskup se obratio novozaređenim svećenicima riječima: “Imamo primjer sv. Franje Asiškog koji je napustio trgovački posao i posvetio se gubavima od kojih je svatko bježao.” Ovu vijest bilježimo nakon tužnih vijesti iz Pakistana gdje su kršćani progonjeni. Užasni masakr dogodio se na Uskrs u Lahore-u kad se terorist raznio među kršćanima u parku koji su slavili Uskrs. Novozaređeni svećenici najbolji su odgovor na progone. 

Djeca ulice – Jedno izvješće Nacionalnog centra za obitelji otkriva da u 2015. godini u Sjedinjenim Državama Amerike 2 i pol milijuna djece živi u utočištima, na ulicama, u automobilima ili u kampovima bez ikakve zaštite. U jednoj studiji publiciranoj od strane JAMA Pediatrics oko 40% maloljetnika i adolescenata navodi kao razlog bijega ponajprije siromaštvo, zatim konflikte u obitelji.

130416b

Jutros je ugodno u slunjskom kraju. Doduše, visoka izmaglica zastire sunce, ali je ugodno prošetati vrtovima i poljima…

Danas je dan Karlovačke županije. Misa je služena u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu. Misu je predslavio župnik župe Presvetog srca Isusova i Karlovački dekan mons. Dražen Karačić u suslavlju osam svećenika Karlovačke županije. Misi su nazočili brojni predstavnici županijskih ustanova na čelu sa karlovačkim županom Ivanom Vučićem kao i predstavnici vojske i policije .

Ugušio se od vatre i dima – Jučer tijekom dana u Banskim Moravcima 86-godišnjak je spaljivao korov oko košnica za pčele kojom prilikom je smrtno stradao zbog gušenja dimom – javlja PU Karlovačka. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće. Još jedno upozorenje da se ne igramo vatrom, pogotovo starije osobe.

130416c

Slunjčica skrivena u zelenilu, cvijeću, rascvalim trešnjama…

Nasmijmo se!

Franjo: Noćas u pola noći netko mi poslao SMS poruku: “Trebaš li drva?”. Odgovorio sam da ne trebama.

I?

Franjo: Jutros se probudim a ono nema drva u dvorištu!