Sv. Leopold Mandić u Zagrebu – Papa Franjo putuje na Lesbos u subotu

14 tra

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića stiglo je u Zagreb jučer 13. travnja u popodnevnim satima. Kad je tijelo sveca dolazilo prema katedrali zazvonila su zvona na obližnjim crkvama prije 17 sati. Dočekao ga je kardinal Bozanić, okadio sarkofag te predvodio molitvu. Tijelo sv. Leopolda bit će izloženo u njegovoj crkvi na Dubravama kamo će dolaziti hodočasnici. U subotu u 11 sati misu vodi krčki biskup Ivica Petanjak.

Ispraća tijela sv. Leopolda iz Italije (Padova)

U spomen na tisuće utopljenih migranata papa Franjo i ekumenski patrijarh Bartolomej I u subotu 16. travnja bacit će u more vijenac od cvijeća na otoku Lesbosu. Ceremonija u luci glavnog grada otoka Mytilini i ručak s izbjeglicama vrhunac je kratkog posjeta s kojim vodeći ljudi crkava žele potaknuti svjetsku zajednicu na veći angažman u izbjegličkoj krizi.

Papa Franjo treba stići u Mytilenu oko 10.15 sati. U zraćnoj luci dočekat će ga osim Bartolomeja I i Hijeronima II također grčki ministar-predsjednik Alexis Tsipras. Potom će se crkveni vođe i predsjednik vlade uputiti u izbjeglički hotspot Moria gsje će razgovarati s migrantima, suradnicima i mjesnim stanovnicima. Zajednički ručak s izbjeglicama. Predviđeno je potpisivanje apela međunarodnoj zajednici. Neće biti zaboravljeni ni kršćani na Bliskom istoku.