Zadnji dan rujna – Potraga za posadom potonulog tegljača – Preminula Mirjana Miljković

30 ruj

Zadnji dan mjeseca rujna u znaku je ljeta. Mogu se vidjeti leptiri u vrtovima! Pomalo je vjetrovito. Lišće pada ali tek nakon prvih mrazova grane će ostati gole. Ovo je ugodno vrijeme prilika za mnoge poslove prije kiša i nevremena.

Oni su se dali na čišćenje i popravak žljebova…

Potraga za pomorcima – Čitavu je Hrvatsku pogodila vijest o brodolomu tegljača s 11 članova posade kojim je upravljao Šibenčanin Dino Miškić. Tegljač je plovio pod zastavom Luksemburga i zadnja poruka s tegljača stigla je s lokacije 1200 nautičkih milja od otoka Martinique. na Pacifiku. Pred tegljačem je bio uragan. Pitali smo danas našeg pomorca iz Slunja, koji plovi čitav život, Antu Hazlera o ovom i sličnim slučajevima. On jednostavno kaže da treba izbjegavati uragane koji se mogu predvidjeti. Uragan se može poigrati s brodom, pa makar bio grdosija za naše pojmove, kao s orahovom ljuskom. Čitamo u novinama da kompanija nije dala mijenjati kurs tegljača!  Šest brodova  i zrakoplovi traže nestali brod. Možemo zamisliti sudbinu pomoraca koji su možda u čamcu za spašavanje ili nekakvoj splavi među valovima koji mogu biti visoki 20 metara. Čuda su moguća. Ostaje nam molitva s obitelji kapetana Dine Mišića. Čovjek nije gospodar prirodnih sila i mora ih poštivati.

                               

Preminula je u 86. godini života MIRJANA MILJKOVIĆ iz Slunja. Pokop u pon. 30.09.2019. u 13 sati u Slunju (pravoslavno groblje). Za njom žale kćerke Željka, Slavica i Milkica, unučad i praunučad