Danas Međunarodni dan starijih osoba – Sutra u Slunju start druge etape biciklističke utrke CRO Race – Preminuo Mile Jurčević (60)

1 lis

Papa Ivan Pavao II. u Pismu starijim osobama 1991. godine, koju je Organizacija ujedinjenih naroda posvetila starijim osobama, napisao je: »Starost je konačno razdoblje ljudske zrelosti. Ona je izraz Božjega blagoslova.« U poruci starijim osobama povodom Međunarodnog dana stariijih osoba niskup Uzinić kaže: “Želeći zajedno s vama slaviti život, koji je čudo i dar ne samo kada smo mladi i u naponu snage već i u trenucima kada odmaknemo na svojemu životnomu putu, čestitkama uz vaš dan pridružujem i svoje iskrene želje. Neka vaš život nastavi biti davanje i primanje i u ovom razdoblju. Prihvaćajući prolaznost života, tražite oproštenje i opraštajte kako biste, po daru jednostavnosti rasterećeni od svega suvišnoga te zahvaljujući i blagoslivljajući, mogli nastaviti oplemenjivati svijet ljepotom i dobrotom te tako svojim životom poslužiti ljubavi. U razgovoru s Bogom u molitvi, nastojte sve bolje razumijevati Božje očinstvo, ali i otkrivati majčinsku dimenziju njegove ljubavi. Hodeći tim putom, dajte životu najbolje od sebe, ostavite za sobom tragove ljubavi, i budite izvorom blagoslova za djecu i unuke, ako su vam darovani, ali i za sve ostale ljude s kojima se susrećete i živite.”

Naša civilizacija stavlja u prvi plan mlade i uspješne. Kult tijela, snage, uspješnosti u vrhu je interesa. Stari i bolesni guraju se u kut. Oni nisu zanimljivi. Najradije bi ih negdje sakrili da ne smetaju. Ipak, jesen ima svoje čari: sabiranje plodova. Tako i jesen života. To može biti razlog radosti. U ovom smo razdoblju slobodni od  uspjeha, karijere, dokazivanja…možemo posvetiti pažnju svojoj osobnosti i pripremiti se za “veliki skok” :  susret s Bogom licem u lice u ljubavi oslobođeni naših sljepoća. U tom smislu starije razdoblje može biti blagoslovljeno vrijeme.

Iako je počeo listopad u vrtovima se mogu vidjeti pčele

Sutra 2. rujna u Slunj stižu biciklisti prve etape CRO Race, međunarodne biciklističke utrke (nekadašnja Tour of Croatia): proći će kroz Rastoke, pokraj gradine, preko Moćanovog mosta, Trga ispred crkve. U Slunju je druga etapa trke sa startom u 12.30 sati i s ciljem u Zadru. Ova druga etapa duga je 186 kilometara. Ovu međunarodnu biciklističku trku prate televizije iz 180 zemalja! Možemo zamisliti u koliko će kuća po svijetu doći slika Rastoka, Slunja, Plitvica…

                                  

Preminuo je u 60. godini života MILE JURČEVIĆ  iz G. Gline 210. Sprovod u srijedu 02.10.2019. u 14 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žale bratići i sestrične, rodbina i znaci