U Slunju startala druga etapa utrke Cro Race

2 lis

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race održava se petu godinu zaredom, od 1. do 6. listopada – kroz šest etapa na trasi od ukupno 1022 kilometra kroz Republiku Hrvatsku. Pobjednik prve etape od Osijeka do do Lipika u dužini od 200 kilometara je Slovenac Marko Kump. On je za nekoliko milimetara u završnom sprintu bio brži od drugoplasiranog Kazahstanca Jevgenija Gidiča iz momčadi Astane, dok je treće mjesto zauzeo Rumunj Eduard-Michaeel Grosu, član francuskog Delko Marseillea.

Druga etapa je od Slunja do Zadra. Slunj se priprema za ovaj start. Već je sinoć policija trakom ogradila neke prostore. U centru Slunja od ranog jutra užurbano se postavljaju reklamni panoi i sve ostalo. Ekipa zadužena za logistiku radi punom parom. U slunjskom parku je centar za registraciju biciklista odnosno ekipa. 

U slunjskom parku centar za registraciju sudionika utrke

Centar Slunja gradilište

U 11 sati u gradskom parku bile su predstavljene ekipe koje sudjeluju. Došla su školska djeca, mnogi Slunjani koji nisu na poslu. Bilo je zanimljivo pogledati ekipe iz čitavoga svijeta, od USA do Australije. Posebnu pažnju privukla je slovenska ekipa: u kojoj je pobjednik prve etape Marko Kump. U ovoj je ekipi i naš biciklist Rogina. Nakon predstavljanja ekipa biciklistima se obratio  gradonačelnik Jure Katić i predsjednik Turističke zajednise Dragan Smrzlić. Potom su biciklisti napravili vožnju kroz Slunj, Rastoke, pokraj stare gradine, preko Moćanovog mosta i tada je počeo start prema Zadru. Vrijeme je sunčeno i ugodno za vožnju. Helikopter je neprestano kružio iznad Slunja i snimao: ova slika ide u 170 zemalja.

Start u Slunju

Slovenska ekipa u kojoj je i naš Rogina

Američka ekipa

Vožnja kroz Slunj

Biciklisti pokraj slunjske gradine