Sunčani topli dan: produženo Miholjsko ljeto

9 lis

Nakon svježeg jutra pred nama je sunčani i topli dan. U to smo se uvjerili kad smo u vrtu oko 10 sati našli pčele u potrazi za preostalim cvjetovima. Užurbano pretražuju, odlaze i ponovno dolaze. A pčele su dobar pokazatelj ugodnog i toplog vremena.

U Rastokama stari most Sv. Ivana razmontiran. Željezni elementni odveženi su na obradu. Ovaj željezni most iz 1888. godine resio je i kip sv. Ivana Nepomuka. Nakon obnove mosta kip će biti vraćen na svoje mjesto. Turisti u grupama obilaze Rastoke. Pretežno su to turisti iz azijskih zemalja, ponajviše iz Koreje. Ispod Rastoka bit će izgrađen još jedan most (šesti) za potrebe šetnice oko Rastoka. Ovi će zahvati biti učinjeni zahvaljujući sredstvima dobivenim iz euro-fondova.

Produženo Miholjsko ljeto – Slunj danas

U Rastokama nepresatno dolaze i odlaze grupe turista

Most sv. Ivana u Rastokama razmontiran

Papst Franziskus begrüßt am 27. Juli 2013 in Rio de Janeiro (Brasilien) Indianer aus dem Amazonasgebiet.

Papa Franjo posebno se zauzima za narod koji živi u Amazoniji. Oni i njihova kultura su ugroženi zbog uništavanjem prašuma čiji nestanak može imati nesagledive posljedice za našu planetu. Papa je organizirao sinodu na tu temu i oštro odgovorio kritičarima  koji ne žele razumjeti autohtonu kulturu jednog naroda.