Sat povijesti – Karavana u Slunju – Preminula Vera Moćan

15 stu

Danas su slunjski srednjoškolci i viši razredi osnovne škole na satu povijesti u dvorani pučkog učilišta informirani o događajima 1991. Uoči Dana sjećanja – to je sutra – đacima treba približiti i osvijetliti  uzroke i posljedice agresije na mladu hrvatsku demokraciju. Dokumentarni film Vlade Butine s potresnim scenama poslužit će mladima da doznaju s kakvim su se nevoljama hrvali njihovi očevi. Povijest je učiteljica života i dobro je da  mladi otkriju kako je važno živjeti za drugoga i ponijeti žrtvu za obranu slabih i nejakih. Njihovi se očevi nisu štedjeli. U 11 sati sat povijesti na terenu: ovaj je put odabran Cetingrad, Dio učenika autobusom se iz Slunja uputio prema Cetingradu.

Karavana danas u Slunju

Karavana motorista Prevlaka – Vukovar u Slunju – I ove godine karavana motorista pod geslom “Zajedno u ratu – zajedno u miru” krenula je s Prevlake 13.11. prema Vukovaru. Danas su oko 11 sati stigli u Slunj gdje su se zadržali koji sat vremena. Dočekali su ih članovi moto kluba “Poskok” iz Slunja i građani. Položili su svijeće pred spomenik poginulima u slunjskom parku. Ova karavana koja ima već tradiciju okuplja motoriste iz raznih dijelova Hrvatske. Inicijator je moto klub “Korčula”.

Karavana “Zajedno u ratu – zajedno u miru” danas je na putu prema Vukovaru zastala u Slunju

                    

Preminula je u 88. godini života VERA MOĆAN iz Slunja, Plitvička 35. Pogreb u subotu 16.11.2019. u 14 sati. Za njom žali sin Josica i kćerka Zdravka, snaha Jelena, unuci Goran i Gordana, praunuke Anteja i Ena te rodbina