Kiša i magla – Preminula Manda Kukuruzović

20 stu

Jutros je kišovito i maglovito u slunjskom kraju. Brda su u gustoj magli, vlaga je posvuda. Ovakvo vrijeme nije ugodno za one zdrava a što tek reći za kronične bolesnike. Jednostavno treba ložiti u kućama i moliti da dođu dani vedrine. Oni će sigurno doći…

Zbog štrajka đaci će se odviknuti od škole i bit će im nepotrebna. Zaključit će da se može živjeti i bez ovakve škole. Čude se starijima i ne ide im u glavu da se može neradom dobiti veća plaća. Izgleda da će se uloga učitelja i djece zamijeniti: da će djeca biti  učitelji! Čudna su ovo vremena rekla bi baka Janja koja ima mirovinu od 800 kuna i zahvalna je za takvu mirovinu.

Jutros Slunj i okolica u magli

Papst Franziskus und seine 77-jährige Cousine Ana Rosa Sivori

Papa Franjo stigao u Bangkok. Nakon nešto više od jedanaest sati leta, papa Franjo je oko 12 sati po mjesnom vremenu danas stigao u Bangkok, prvo odredište svoga 32. apostolskog putovanja izvan Italije na kojem će posjetiti Tajland i Japan.

Tijekom leta za Bangkok, papa Franjo je po običaju uputio brzojavne pozdrave poglavarima država koje prelijeće zrakoplov kojim leti. Jedan od brzojava upućen je i hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

                       

Sinoć je preminula MANDA KUKURUZOVIĆ iz Vaganca. Manda je rođena 1933. u Vagancu. Sa suprugom Markom podigla je petero djece: Božica, Ante; Marijan, Miroslav i Branimir. Datum pogreba javit ćemo čim doznamo.