Nedjelja Dobrog Pastira

16 tra

Hodočasnici sv. Leopolda vratili su se već u ranim popodnevnim satima. Mnoštvo naroda hrli dotaknuti moći sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi. Ne samo danas nego sve ove dane odkad je Svečev sarkofag u Hrvatskoj. Ateisti i agnostici s podsmjehom gledaju na ovu pučku pobožnost. Oni mogu biti samo protiv, oni svoj “identitet” grade napadom na “neprijatelja” . Kad ne bi imali izmišljenog neprijatelja oni bi se srušili kao što se avion ruši kad ponestane goriva….

1604161b

Večeras je slavljena misa u slunjskoj crkvi u 18 sati. Misa uoči nedjelje Dobrog Pastira. Oni koji su u Dobrom Pastiru prepoznali jedinog Spasitelja, koji prepoznavaju plaćenike svih vrsta, brbljavce i lažove, neće biti pošteđeni poruge i kleveta. Ali, upravo prisutnost Dobrog pastira u njihovim životima daje mirnoću. Slično kao što se rasplakano i prestrašeno dijete umiri kad ga prihvati u naručje majka.

1604161c

Novi broj Glasa Koncila

Molitva za duhovna zvanja – Gospodine Isuse Kriste: Ti si rekao “Žetva je velika a radnika malo’. Molite dakle Gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Mi se odazivamo tvome pozivu i molimo te: daj našoj Crkvi dovoljan broj svetih svećenika, redovnika i redovnica. Probudi Gospodine u našim obiteljima nesebičnu ljubav za životom, da naši roditelji s radošću primaju djecu koja će biti spremna staviti se u službu Crkvi i narodu. Pomozi našim mladima da shvate veličinu tvoje ljubavi te hrabro prihvate svećeničko ili redovničko zvanje koje im ti nudiš. Marijo, Majko Crkve, u velikoj potrebi duhovnih zvanja, zagovaraj nas kod svog sina Isusa Krista, našeg velikog svećenika. Amen.