Igra skrivača – Provala u Cetingradu

29 stu

Dječja igra skrivača zna biti zanimljiva. Djeca se užive u ovu igru i nastoje se što bolje sakriti. U takvoj igri jednom je jedan dječak zaplakao. Susjed ga je upitao zašto plače. Dječak je odgovorio da se on dobro sakrio ali ga nitko nije tražio. Suigrači su zaboravili na njega ili nisu marili. Možda su ga ignorirali. To ga je jako rastužilo! Pred nama je povlašteno vrijeme Došašća sa zornicama. Ova zgoda s dječjom igrom može nas motivirati na traganje. Naime, Bog se “sakrio” od naših očiju ali očekuje da ga tražimo. Nije li i on tužan ako zaboravimo na njega ili se ne potrudimo da ga potražimo?

U sjeni školskog štrajka događa se jedna važna promjena: čak neki trgovački lanci predlažu da nedjelja bude neradna! Što to znači za majke koje su padale s nogu upravo subotom i nedjeljom! Kapital nije imao osjećaja za čovjeka nego ga je vodio profit. Stvari se mijenjaju. Sve je teže dobiti radnike. Jedan njemački poslodavac u Slunju je izvjesio plakat na kojemu traži radnike. Nudi tečaj za kvalifikacije i siguran posao. Nedjelja u našoj kulturi i tradiciji treba imati svoje mjesto kao dan odmora. Vjernicima je to dan svetkovanja kad se mjere s Božjim darom, kad daju smisao svom hodu kroz vrijeme. Idemo prema tomu da nedjelja bude dan odmora ili Dan Gospodnji.

Danas je u slunjskom kraju lijep i sunčan dan. Sav je kraj okupan u suncu. Svi smo malo živnuli. Škole zjape prazne i tužne. Djeca zbunjena…Priželjkujemo svi kavalirski dogovor Vlade i sindikata te početak nastave u školama. Radujemo se tomu s djecom!

U slunjskom parku nešto se događa…Pojavile se srne ili možda jelen i košuta…

Provala u zgradu općine Cetingrad – Noćas je provaljeno u zgradu općine Cetingrad. Obijena su stražnja vrata. Provalnici su odnijeli oko 500 kuna. Policija je napravila uviđaj, uzela otiske  i traga za počiniteljima. Na dobrom su tragu da ih nađu.