Prva nedjelja Došašća – Zornice u Slunju u 6.25 sati

1 pro

U vjerničkom hodu svaki se vjernik susreće s “odsutnim” Bogom. U našim nevoljama, kušnjama pred kojima padamo, kao da je Bog daleko i da ne mari za nas. Iskustvo “odsutnog” Boga nekad nas pogađa sa svom žestinom. U toj kušnji možemo ga lako staviti na neko mjesto koje nama odgovara. Možemo upasti u napast da ga izbacimo iz svog vida. Mi želimo Boga koji je na našoj strani a koji neprijatelje i bezbožnike uništava, kažnjava ih potresom, ratom…Čak možemo bučno slaviti blagdane, u jelu i piću, zabavama. ali da tu Boga nema. Bog se očituje tek onima koji ga traže u poniznosti i iskrenosti srca, koji su svladali oholost i otvorili se Božjoj milosti. Nemir je dio našeg života i on može biti pokretačka snaga: možemo onda tražiti. Tužno je ostati u sljepoći srca i ne truditi se oko prepoznavanja Božjih tragova koji nas vode prema Istini. Ne smiju nas zaustaviti ni cinici ni oni koji žive bahato, jedu i piju, kojima ne pada na pamet zahvalnost Bogu. Bezbožnici su utopljeni u svoj egoizam a to znači da nemaju budućnosti. Tako crta razdvajanja ne ide po socijalnom ključu, bogati siromašni, političkom…nego po otvorenosti srca Božjem putu koji nas vodi k spasenju.

Jutarnja misa jutros u Slunju

Pod misom u 11 sati u Slunju krštena je malena Korina, treće dijete Danijela i Irene Kumovi su bili Mihaela i Oliver. U iduću subotu jedno a u nedjelju dva krštenja!

Trenutak Pričesti

Zornice u Slunju – Zornice u župnoj crkvi u Slunju počinju sutra u ponedjeljak 2. prosinca u 6.25 sati. Tako svako jutro osim subote i nedjelje!

Sjetimo se onih koji trpe- U libijskim su sabirnim centrima životni uvjeti  stotina Afrikanaca nehumani. Njihov život je ugrožen zbog rata u Libiji. Ako ne zaživi plan ili međunarodna intervencija spašavanja ovi ljudi koji su siromašni i goloruki nemaju budućnost. To potvrđuje Agenciji Fides aba Mussie Zerai, eritrejski svećenik godinama zauzet oko pomaganja migrantima. Svećenik je skupio svjedočanstva  iz kampa Zawiya gdje je oko 650 osoba, žena, muškaraca različitih nacionalnosti od kojih je 400 Eritrejaca i Etiopljana a koji žive konstantno u strahu.