Počele zornice – Uređenje povijesnog trga – Preminula Anka Ivšić

2 pro

Jutros su u mnogim crkvama počele mise zornice. U Slunju je počela u 6.25 sati. Prohladno jutro, bez zvijezda…Vjernici dolaze već u 6 sati. Neki vozilima, neki pješice. Pjevanje uz orgulje ima posebni prizvuk na zornicama. Pravu ljepotu ovom okupljanju daje temeljni kršćanski stav: iščekivanje. “Tvoj slavni dolazak iščekujemo!” Naše vrijeme pretvaramo u događaj spasenja. Na kraju će Gospodin “otrti svaku suzu s naših očiju”.   Pozivamo i nagovaramo jedni druge: “Hajdemo radosno u dom Gospodnji!” Pridružimo se!

Sa jutrošnje zornice u Slunju

Uređenje povijesnog trga u Slunju – Danas u 11 sati održana je u gradskoj vijećnici Grada Slunja sjednica koju je sazvao gradonačelnik Jure Katić. Predmet sjednice je uređenje povijesnog trga Zrinjskih Frankopana, definiranje sadržaja koji bi popunili novouređeni trg. Na ovom projektu radi projektantska tvrtka ADF s direktorom Vladimirom Petrovićem. Predstavnici ADF-a iznijeli su svoje stavove, zapažanja i stručna rješenja. Problem nastaje kad Trgu treba udahnuti novi život. Upravo im je zato potrebno više ideja. Kupljena Petkovićeva kuća je derutna i ona se gotovo ne može obnoviti. Toj kući treba dati namjenu u sklopu Trga. Palo je više ideja i prijedloga koje će arhitekti uvažiti u izradi izvedbenog projekta.

 

 

 

Večeras je počeo padati snijeg u Slunju

                     †

Preminula je u 87. godini života ANKA IVŠIĆ r. Radočaj iz Slunja (V. Karasa 10). Sa suprugom Marijanom podigla je troje djece. Pogreb u utorak 03.12.2019. u 14 sati na slunjskom groblju. Za njom žale djeca Nikola, Paulina, Zvonko, unučad , praunučad i rodbina