Godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika – Preminuo vlč. Mate Vuković, Ivan Vuković i Joso Jareb

10 pro

Na današnji dan 1999. godine preminuo je prvi hrvatski predsjednik Dr. Franjo Tuđman. Rođen je 14. svibnja 1922. Bio je povjesničar, akademik. On je kao nitko od njegove generacije sagledao kretanja u društvu i preuzeo inicijativu. Išao je ispred vremena. Zato ga neka gunđala nisu mogla razumjeti. Što vrijeme više odmiče njegova karizmatička ličnost dolazi do izražaja. Prigovarali su mu  autoritativnost a zaboravljaju da je agresija na mladu demokraciju upravo tražila čvrst stav. Priznanje Hrvatske i oslobađanje okupiranih krajeva njegovo je djelo. Poznata je njegova izjava “Pobjednik koji ne zna opraštati ne zaslužuje pobjedu”. Mirna reintegracija Baranje djelo je njegove mudre politike. Ostavio je iza sebe Hrvatsku koja je članica UN, NATO-pakta, EU. Građani Hrvatske ne smiju pitati: “Što mi je dala Hrvatska” nego: “Što mogu učiniti za Hrvatsku, svoju domovinu!”

Zornica jutros u 6.25 sati u Slunju

Oni znaju riješiti sve probleme…Danas su postavili u crkvi borove. A borove je darovala obitelj Milke Magdić. Trebalo ih je posjeći, dovesti do crkve: to je napravio Franjo Belkovič. Zatim ih je trebalo obraditi ipostaviti na postolje  u svetište. Njih sedmorica su to učinili kao od šale i s ljubavlju. Sada nastupa ekipa dobrih domaćica, djevojaka…koje će dati svemu tome onu zadnju ljepotu i skald.

 

                   

Preminuo vlč. Mate Vuković U Rijeci u svećeničkom domu preminuo je u 77. godini života vlč. Mate Vuković. Vlč. Mate rođen je 1943. u župi Stajnica (kod Brinja). Zaređen je za svećenika 7. srpnja 1967. Bio je župnik u Tršću a od 1990. u Vrbovskom. Dane mirovine proveo je u svećeničkom domu u Rijeci gdje je i preminuo 9. prosinca. Njegov pogreb bit će u rodnoj Stajnici. Tijelo pokojnika bit će izloženo u župnoj crkvi sv. Nikole b. u Stajnici, a pogreb će početi svetom misom u srijedu 11. prosinca 2019. u 13 sati.

Zlatna misa vlč. Mate Vukovića

Preminuo IVAN VUKOVIĆ – Nakon duge i teške bolesti preminuo je  Ivan Vuković iz Smoljanca u 58. god. života. Pogreb u 15 sati na groblju u Drežniku. Ožalošćeni: Supruga Ružica, djeca Jure i Marija, majka Milka, sestre i ostala rodbina i prijatelji.

Preminuo je JOSO JAREB iz Slunj (I.G. Kovačića 20). Pogreb u srijedu 11.12.2019. u 15 sati na slunjskom groblju. Zanjim žale  sestre Marijana, Tina, Dragica, Kata, brat Ivan s obitelji, nećaci i rodbina