Jak mraz jutros – Zatvoren kamp Vučjak – Preminula Kate Samardžija

11 pro

Jutros je jak mraz u slunjskom kraju. Temperatura se spustila 3 do 5 stupnjeva ispod ništice. Stakla automobila na otvorenom zaleđena su pa ih je trebalo  strugati. Ipak, sunce se pojavilo i podiglo temperaturu.

Danas su dva sprovoda u slunjskom kraju: u Slunju pogreb Jose Jareb a u Lađevcu pogreb Kate Samardžija.

Jutros pogled na Slunjčicu

Rastoke oko podneva okupane suncem

Već je počelo kićenje borova u slunjskoj crkvi: složna ekipa to radi sa srcem

Unatoč hladnoći radovi na obnovi  rastočkog mosta sv, Ivana nisu prekinuti

Ispražnjen kamp Vučjak kod Zavalja (Bihać) – Doznajemo da je kamp Vučjak u župi Zavalje kod Bihaća (na granici s Hrvatskom) raspušten. Sinoć su zadnji autobusi odvezli migrante prema Sarajevu. Naravno da su neki pobjegli u šumu u želji da se dočepaju EU. Hrvatska policija ima ovih dana puno posla. Sinoć su u Plješivici pronašli dva muškarca /35 i 21 god./, trudnicu i dvoje djece od šest i dvije godine te ih spasili od smrzavanja…Danas bi trebao napušteni kamp Vučjak biti sravnjen sa zemljom i zapaljen. Stanje u kampu bilo je užasno a sada se pridružila velika hladnoća. Problem migracija nije riješen ni izdaleka na jedan human način. Neki promatrači i analitičari kažu da bi ovakve migracije trebalo nazvati pravim imenom: to je islamizacija Europe! Ima li smisla napraviti od Europe Afganistan ili Pakistan – pitaju se neki. Zar ne bi bilo normalnije da se nekim programima potakne razvoj nerazvijenih zemalja iz kojih dolaze migranti?

                   

Preminula je u 82. godini života KATE SAMARDŽIJA iz Jama 58a. Pogreb u srijedu 11.12.2019. u 14 sati na groblju Lađevac. Za njom žale kći Milka, sestre Roze, Ana, Janja, manda, Milka, braća Marko, Joža, Pero te rodbina