Molitveni tjedan za jedinstvo kršćana

18 sij

Od danas do 25. siječnja  traje tjedan molitve za jedinstvo kršćana. A jedinstvo kršćana Kristova je žarka molitva: da svi budu jedno! Ne radi se o jedinstvu koje ubija raznolikosti nego  o jedinstvu u vjeri i ljubavi. Raznolikost nije prokletstvo nego bogatstvo ali u jedinstvu. Ono što sve kršćane drži u zajedništvu je Krist koji ja za nas “umro i uskrsnuo!” Ako se okupljamo oko Krista uskrsloga kako među nama može biti svađa? Povijesne natruhe, pojedinci koji su u ime Kristovo širili razdor, koji su svoje osobne frustracije ili ambicije stavili na prvo mjesto, ne mogu biti uzor. Hvala Bogu, ima divnih primjera zajedništva u raznolikosti. Ovih dana to će doći posebno do izražaja. Molitva, susreti, posjeti…pokazat će na vidljiv način da imamo puno više toga zajedničkog nego onoga što nas razdvaja.

Oprosti nam, Gospodine, kada smo mi, kršćani iz različitih crkava i tradicija, jedni druge susretali s nepovjerenjem. Gospodine, smiluj se!

Nastavlja se maglovito i tmurno vrijeme u slunjskom kraju. Očekujemo u popodnevnim satima snijeg koji bi dobro došao našim poljima i njivama jer bi zaštitio usjeve od smrzavanja.